Χάος: Νεκρός με MX-5 στο Nürburgring και επτά τραυματίες (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Ένα θανατηφόρο με οδηγό ένα Mazda MX-5, επτά τραυματίες και μια αρχική αιτία για ψυκτικό υγρό που έχανε μία GT3, δημιούργησαν την εξίσωση του χάους. Φταίνε οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την ασφάλεια της πίστας;

Νεκρός MX-5 Nurburgring

Ένας οδηγός έχασε τη ζωή του, πέντε άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και δύο ελαφρά σε δυστύχημα, τη Δευτέρα στο Nürburgring, όταν ένα Mazda MX-5 έπεσε πάνω σε γερανό που βρισκόταν μέσα στην πίστα


Χωρίς να υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το πώς ακριβώς, ο «Νίκολα», όπως μάλλον λεγόταν ο οδηγός του MX-5, σκοτώθηκε στη διάσημη πίστα

Ίσως είναι η θλιβερή αφορμή για να επανέλθει στον αφρό της δημοσιότητας η συζήτηση για τα μέτρα ασφαλείας κατά τις μέρες στις οποίες η πίστα είναι διαθέσιμη για το κοινό.

Τα ατυχήματα ή, έστω, οι έξοδοι που μόνο από σύμπτωση δεν είχαν χειρότερα αποτελέσματα είναι συχνό θέαμα στο Ring. Όπως, για παράδειγμα, προκύπτει από το πρόσφατο βίντεο.

Πώς συνέβη το μοιραίο

Όλα, όπως γράφεται, ξεκίνησαν όταν μια Porsche 911 GT3 που έκανε γύρους στο Nordschleife άρχισε να χάνει ψυκτικό υγρό, το οποίο έπεφτε στο οδόστρωμα.

Ο οδηγός της Porsche αντιλήφθηκε το πρόβλημα και σωστά έκανε στην άκρη, σταματώντας στο γρασίδι.

Ωστόσο, το υγρό που είχε πέσει στο οδόστρωμα προκάλεσε πρόβλημα στους οδηγούς που ακολουθούσαν, πολλοί από τους οποίους στάθμευσαν επίσης τα αυτοκίνητά τους.

Στο συγκεκριμένο σημείο έφτασε ένας γερανός για να απομακρύνει την Porsche και όποια άλλα αυτοκίνητα είχαν πρόβλημα. Τότε, ένα Mazda MX-5 έπεσε πάνω στον γερανό με μεγάλη ταχύτητα και ανεφλέγη. Δέκα οχήματα που ακολουθούσαν ενεπλάκησαν στο περιστατικό, συμπεριλαμβανομένων και δύο μοτοσικλετών

Photo: Road nd Track

Ο οδηγός που σκοτώθηκε ήταν συνήθης επισκέπτης του Nürbugring

Το σκηνικό ήταν έντονο. Καπνός, περιορισμένη ορατότητα, πυροσβεστήρες και ένα κυριολεκτικά αγνώριστο MX-5.

H συνέχεια δόθηκε με την εντολή να κάνουν τα αυτοκίνητα αναστροφή και να ακολουθήσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας, μία BMW Μ5, με κατεύθυνση την έξοδο από την πίστα.

Στο παρακάτω βίντεο από το γνωστό, στους petrolheads του Nürburgring, κανάλι του Misha, λαμβάνει χώρα ο σχετικός διάλογος γύρω από τη σημερινή κατάσταση στην πίστα και τι ενδεχομένως θα χρειαστεί να διερευνηθεί περαιτέρω.


Nordschleife ατύχημα

Photo: Road and Track

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει