Σπάνια ιταλίδα στο κοτέτσι. Για την Alfa 75

Post date:

Author:

Category:

Ο γνωστός ιταλός petrolhead, Davide Cironi, μας χτυπά στο συναίσθημα με το νέο του απόκτημα. Μια, από τις πλέον σπάνιες, Alfa Romeo 75 2.0 Carburatori του 1986

Όχι σε δημοπρασία, ούτε σε εκθεσιακή κατάσταση. Κάθε άλλο, μάλιστα. Η συγκεκριμένη Alfa 75 βρέθηκε μέσα σε ένα κοτέτσι, το οποίο χτίστηκε γύρω απ`το αυτοκίνητο! Πού αλλού, παρά στη γειτονική Ιταλία με τον Davide Cironi να είναι αυτός που την ανακάλυψε.

Μόνο αν έχεις επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο μπορείς να νιώσεις πώς είναι να βλέπεις το παιδικό σου όνειρο να παίρνει σάρκα και οστά. Να βρίσκεις και να κάνεις δικό σου το αυτοκίνητο που ονειρευόσουν.

Davide, συμπάσχω. Στη δική μου περίπτωση ήταν μια 1.8 Turbo America, σε μια μάντρα με οικοδομικά υλικά, όπως μπορείς να διαβάσεις για το Project 75 Turbo “America”.

Η ανακατασκευή είναι μια διαδικασία που, κατά την προσωπική μου άποψη, επιβάλλεται να ζήσει όποιος αγαπά τα αυτοκίνητα.

Έρχεσαι πιο κοντά με το «σίδερο», βλέπεις το «γυμνό» σασί χωρίς μηχανικά μέρη, στην πιο αγνή του μορφή, στο «μηδέν» του. Και μετά βήμα-βήμα, αρχίζεις να του δίνεις «ζωή». Βλέπεις το όνειρο να πραγματοποιείται μπροστά στα μάτια σου. Είναι κομμάτι σου, πλέον

Τα πολλά λόγια περιττεύουν. Να «πέσει» το βίντεο.

Photo: Davide Cironi Drive Experience

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει