Διαδρομή του petrolhead: Δομοκός

Post date:

Author:

Category:

 

impreza wrx

 

Διαδρομή για να κάψεις το τελευταίο σου ρεζερβουάρ. Δομοκός calling.

Πού: Φτάνεις Λαμία. Την οποία και προσπερνάς. Με συνοπτικές διαδικασίες περνώντας έξω από την πόλη.Γιατί αμέσως μετά ξεκινά μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αναβάσεις στη χώρα.

Δομοκός

 

Η διαδρομή: φαρδιά σαν λεωφόρος, καλοστρωμένη, χωρίς λακούβες, που αγγίζεις σοβαρά χιλιόμετρα. Και γι αυτό αποκτά σασπένς.

Σπάνια θα βάλεις μια δευτέρα στο κιβώτιο. Εκτός από κανά δυο όλες κι όλες φουρκέτες – η πρώτη που θα συναντήσεις ανεβαίνοντας θέλει προσοχή γιατί, αν δεν την ξέρεις, μπορεί να σε »πουλήσει» καθώς αργείς να εκτιμήσεις ότι κλείνει έντονα. Λόγω υψηλής κεκτημένης καλό είναι να κρατάς »γραμμές».

Τον Δομοκό, ως χωριό και ουχί ως διαδρομή, θα τον συναντήσεις αργότερα και αφού τον περάσεις ξεκινά το δεύτερο κομμάτι, κατηφορικό πλέον.

Μοιάζει με τυπικά ελληνική κατάβαση. Καις λιγότερη βενζίνη (αν έχει μείνει καθόλου) και λίγο ακόμα και έφτασες Καρδίτσα. Ιιιι-χα!

Το »όπλο»: διχάζονται οι γνώμες. Η παρέα μονίμως έχει τους ταγμένους πισωκίνητους, τους ορκισμένους τετρακίνητους αλλά και τους »κάτσε να ‘χα κι εγώ το Πορσικό, ποιος Βάλτερ και πράσινα άλογα».

Το 4Drivers πάντως επιμένει πως με ένα Evo, ένα Impreza, σε καλά χέρια απλώς εξαφανίζεσαι. Respect στους βασιλιάδες του »point to point». Εναλλακτικά, ακόμα και ένα Fiesta ST. Ή ένα Clio RS. Ή και Type-R.

 

Πώς θα πας: Βγαίνεις απ΄την εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας. Δεν μπαίνεις Λαμία αλλά συνεχίζεις ευθεία στον περιφερειακό της. Και μετά αρχίζει το »έργο». Ποτέ η λέξη ‘’ανηφοριά’’ δεν είχε τόσο ενδιαφέρον. 

Τρως εδώ: Στο ‘’Συμπόσιο’’ στο κέντρο της Καρδίτσας για μεσημεριανό. Καταπληκτικό φαγητό, φιλική ατμόσφαιρα. Επίσης, πολύ ωραία μαγειρευτά στο χωριό Καρδιτσομάγουλα, ελάχιστα χιλιόμετρα πιο έξω απ’ το κέντρο της πόλης, στου »Βογιατζή».

Ολίγη ιστορία: ο Δομοκός πήρε το όνομα του από την αρχαία πόλη Θαυμακός που ήταν στην ίδια θέση. Σύμφωνα με την επικρατέστερη ετυμολογία, το όνομα προέρχεται από τη «θαυμάσια» θέα που είχε η θέση προς τον θεσσαλικό κάμπο που απλωνόταν εμπρός της.

Be there.

Photo: 4Drivers

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»