Το μέγεθος (της πλαγιολίσθησης) μετράει

Post date:

Author:

Category:

DriftBox

 

Με το Drift Box δεν χωράνε φιλολογίες. Την αλήθεια λένε οι αριθμοί

Όπως λέει και το όνομα του, το DriftBox μετράει τη μέγιστη γωνία της ολίσθησης, την πλευρική επιτάχυνση, τη μέγιστη ταχύτητα με την οποία γίνεται η πλαγιολίσθηση και στο τέλος βγάζει και μια τιμή αξιολόγησης συνεκτιμώντας τις παραμέτρους.

https://www.vboxmotorsport.co.uk/index.php/en/

 

Το Drift Box μετράει τη γωνία ολίσθησης πάνω από 5 μοίρες και 25 χλμ/ώρα αλλά, ουσιαστικά, το drift προϋποθέτει μεγαλύτερες τιμές για να αρχίσει να αποκτά ενδιαφέρον η ιστορία

Πέρα από αυτά τα χαριτωμένα που μπορούν από απλώς να σε διασκεδάσουν μέχρι να σε βάλουν σε μια ‘’συλλεκτική’’ διάθεση για να αρχειοθετείς το προσωπικό σου ρεκόρ, το έξυπνο αυτό gadget μπορεί να μετρήσει και την ταχύτητα σε ευθεία, τα 0-100, την απόσταση φρεναρίσματος, τις ρεπρίζ του αυτοκινήτου αλλά και το γυρολόγιο σε μια πίστα.

 

Aκόμα κι ένα Mazda MX-5, ένα αυτοκίνητο που παρέχει εισαγωγικό κλικ στο κεφάλαιο της πλαγιολίσθησης, μια παλιά καλοστημένη BMW, ένα Starlet ή ό,τι ανάλογο και σχετικά low budget, αρκούν για τον πειραματισμό ενώ με το Drift Box έχεις και μια ευκαιρία για να δεις πώς μπορείς να πετύχεις μεγαλύτερες τιμές πλαγιολίσθησης αναπροσαρμόζοντας το οδηγικό σου στιλ.

 

Πάντως, ακόμα και σε επίπεδο αγωνιστικού drifting τέτοιου είδους συσκευές είναι χρήσιμες αλλά όχι απόλυτες. Όπως λένε και οι γνώστες του χώρου, το DB των €828 είναι χρήσιμο μόνο ως ‘’επιπλέον εργαλείο για τους κριτές και όχι το απόλυτο όργανο για βαθμολόγηση’’. Σωστό. Το θέαμα και η τεχνική δεν μπαίνουν σε στατιστικές.

 

* Το DriftBox κατασκευάζεται από τη βρετανική Racelogic Limited. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ

Photo: Γ. Κούτος

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει