Η επιστροφή του drive-in cinema

Post date:

Author:

Category:

«Στο drive-in cinema είσαι στην άνεση του αυτοκινήτου σου και δεν έχεις να ανησυχείς εάν μασάς με θόρυβο», τόνισε ένας από τους θεατές


Drive-in cinema

Σκηνές από αμερικανικές εποχές φαίνεται πως θα ξαναζήσουν οι σινεφίλ. Put the blame on Covid-19


Αν οι ημέρες του εγκλεισμού εξαιτίας του κορωνοϊού μάς θύμισαν ότι μπορούμε να ψυχαγωγηθούμε και μέσα στο σπίτι μας, οι πρώτες ημέρες της ελευθερίας μάς συστήνουν σε καινούργιους τρόπους διασκέδασης με άρωμα από τα παλιά.

Ο λόγος για τα drive in που ξεκίνησαν στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’30, επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, και σήμερα εμφανίζονται ξανά, με τους σινεφίλ να εκτιμούν ότι θα γνωρίσουν νέες δόξες.

Ήδη, στη Γερμανία ανοίγουν νέοι κινηματογράφοι drive in, σύμφωνα με την εφημερίδα «Morgenpost», ενώ από τις αρχές Μαρτίου η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύου έχει διαθέσει 43 ραδιοσυχνότητες για υπαίθριους κινηματογράφους σε εθνικό επίπεδο, και σε εκκρεμότητα βρίσκονται 80 επιπλέον σχετικές αιτήσεις.


Route 66
Route 66

Σινεμά και κόκπιτ

Όπως αναφέρει η Βραδυνή, αν και στην Ελλάδα έχουμε συνδέσει τα drive-in cinema με ταινίες καυτού περιεχομένου, στη Δανία καλλιτέχνες όπως ο μουσικός Μαντς Λάνγκερ τα χρησιμοποιούν για να δώσουν συναυλίες αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο.

Τη στιγμή, δηλαδή, που οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αγωνίζονται για να βρουν τρόπους διεξαγωγής θεατρικών παραστάσεων και μουσικών συναυλιών.

«Τα drive-in cinema θα κάνουν μεγάλη επιστροφή το φετινό καλοκαίρι», εκτιμούσε, προ ημερών, στο περιοδικό Business Insider ο αναλυτής Τζεφ Μποκ.

Γιατί όχι μόνο επιτρέπουν στους θεατές να δουν ταινία και να φάνε τα πατατάκια τους χωρίς παράπονα, αλλά είναι ταυτόχρονα και ένας εξαιρετικός τόπος για ρομαντζάδα με ασφάλεια.


Ένα drive-in cinema, στο Έσεν της Γερμανίας, εν μέσω κορωνοϊού. Μόνο δύο άτομα επιτρέπονταν μέσα σε κάθε αυτοκίνητο και τα εισιτήρια ήταν διαθέσιμια μόνο με ηλεκτρονική κράτηση


Drive-in στη Γλυφάδα

Στο παραπάνω πνεύμα κάτι ετοιμάζεται και στα νότια προάστια της Αθήνας. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανέφερε σχετικά: «Ετοιμάζουμε θερινό φεστιβάλ, με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας. Σε χώρο ασφαλή και ελεγχόμενο. Στο Γκολφ Γλυφάδας, λοιπόν, αναβιώνουμε μια παλιά, παραδοσιακή «συνταγή»: Το drive-in cinema».


Land Rover Defender
No Time To Die (2020)

Info: cna.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει