Γυρνώντας την Ελλάδα με το Forester

Post date:

Author:

Category:

Subaru-Foerester-XT-4drivers

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανακαλύψεις τις όμορφες πλευρές της Ελλάδας. Ένας αναγνώστης του 4D προτιμά το αριστερό κάθισμα ενός Subaru Foerester XT

Τρελαίνομαι να κάνω βόλτες. Συνέχεια. Είναι αυτό που μου λένε οι γονείς μου ”καρφιά έχεις και δεν κάθεσαι σε ένα μέρος;”. Μπορεί, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι όσο και όποτε έχω ελεύθερο χρόνο λατρεύω να φεύγω απο την Αθήνα με το δικό μου ”θηρίο”. Οι βόλτες μάς ενώνουν.

Για το ”θηρίο” έχω γράψει και στο παρελθόν, για εκείνες τις νυχτερινές βόλτες στη ΔραπετσώναΑυτή τη φορά, όμως, θα ήθελα να σχολιάσω και από την πλευρά μου κάτι που μπορεί να το έχουμε διαβάσει ξανά και ξανά αλλά είναι αλλιώς όταν το βιώνεις με το δικό σου αυτοκίνητο.

Ειδικά, αν ανήκει στην κατηγορία αυτών που δεν υφίστανται μόνο για να σε πηγαίνουν απλώς στη δουλειά σου. Αυτά που παρκάρουν εύκολα, ”καίνε” λίγο και τα σχετικά.

Γιατί υπάρχουν και τα άλλα, αυτά που θέλουμε ”εμείς”, αυτά που τα ακούς και γουστάρεις που είσαι μέσα, που πας βόλτα το βράδυ ή εκδρομή το Σαββατοκύριακο και παρακαλάς να μην τελειώσει. Αυτά που ανεβαίνεις το βουνό ψάχνοντας να βρεις χιόνι για να παίξεις. Αυτοκίνητα μιας δικής μας περιπέτειας.

Ένα τέτοιο είναι και το ”θηρίο”. ‘Ετσι το λέω. Δικαίωμα. Ένα μαύρο Subaru XT του ’09. Το αγορασα ενάμισι χρόνο πριν. Ήθελα να μπω κι εγώ σ’ αυτή την οικογένεια την οικογένεια των ”Subarάκιδων”. Aυτών που πηγαίνουν βόλτες, εκδρομές και νιώθουν την ασφάλεια ενός Subaru με μια τετρακίνηση που το ”κολλά” στο έδαφος ανεξαρτήτως συνθηκών

Από εκείνη, λοιπόν, τη στιγμή ξεκίνησα τα ταξίδια. Παντού. Αρχικά, κοντά στην Αθήνα. Αράχωβα, Λουτράκι, Λίμνη Μπελέτση και σιγά-σιγά πιο ”έξω”. Πήλιο, Δημητσάνα, Θεσσαλονίκη – μερικές απο τις εκδρομές που έχουμε κάνει με το ”θηρίο”.

Και κάπου εκεί κατάλαβα ότι μου αρέσει να το φωτογραφίζω. Χμμμ… νομίζω ότι το φωτογραφίζω παντού. Οπουδήποτε και αν πάω υπάρχει μια φωτογραφία με το μαύρο Forester να καλύπτει τη θέα ή το τοπίο. Γιατί είναι από αυτά τα πράγματα που δεν θες να τελειώσουν, που θες να θυμάσαι ότι η οδήγηση δεν είναι μόνο μετακίνηση, αλλά η οδήγηση είναι απόλαυση.

Θέλω να πω είναι ότι πολλές φορές χανόμαστε στην καθημερινότητα, πήζουμε στα γραφεία μας, τρέχουμε να προλάβουμε deadlines. Είναι σημαντικό να έχει ο καθένας στη ζωή του ένα πάθος που τον κάνει να βγαίνει από το σπίτι, να αλλάζει παραστάσεις, να αλλάζει διάθεση και να επιστρέφει πάντα γεμάτος ενέργεια, νέες ιδέες και εικόνες που θα τον συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα.

Οπότε, εγώ απλώς θα ”αφήσω” μερικές από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Γιατί υπάρχουν μέρη που αξιζει να τα ανακαλύψουμε. Όπως και τα δικά μας ”θηρία”.

Photo: Τ. Βελιάδης

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει