Αυτά είναι τα υπέροχα πορτραίτα της Formula 1 (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Έχει η Formula 1 συναίσθημα; Αυτή είναι μία απάντηση φωτογραφικά
 

Formula 1

Πορτραίτα μεγάλων οδηγών της Formula 1, σπάνια ενσταντανέ και φωτογραφίες που απεικονίζουν την αύρα της αγωνιστικής ζωής μέσα απ’ το φακό του Richard Kelley


O Richard Kelley υπήρξε φωτογράφος στην F1 από το 1972 έως το 1984. Ήταν η περίοδος που μεσουρανούσαν τεράστια ονόματα. Μορφές του σπορ, όπως οι Jackie Stewart, Gilles Villeneuve, Ronnie Peterson. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και «βαρύς» ως ιστορικό μέγεθος

Ήταν αυτή ακριβώς η περίοδος όπου οι καινοτομίες και οι τεχνολογικές εξελίξεις άλλαξαν ραγδαία την εικόνα του σπορ. Η εποχή των μονομάχων, με τις πολλές απώλειες στις αρένες των σιρκουί. Ήρωες που αψηφούσαν ότι υπήρχαν σοβαρές πιθανότητες να μην επιστρέψουν στο σπίτι τους το βράδυ.

Οι φωτογραφίες που θα δείτε στο σχετικό βίντεο είχαν παραμείνει σχετικά άγνωστες για τριάντα χρόνια. Βλέποντάς τες, η ατμόσφαιρα, τα βλέμματα, οι εκφράσεις, αποπνέουν κάτι που έχει χαθεί στην σημερινή hi-tech εποχή. Λέγεται συναίσθημα. Αυτό που μάλλον λείπει από τη σημερινή εποχή. Οι ήρωες δεν υπάρχουν πια.

Ένα διαφορερικό ταξίδι στο χρόνο. Απολαύστε.


Photo: Richard Kelley

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει