Γιατί δεν κάθομαι φρόνιμα με το Subaru WRX STI

Post date:

Author:

Category:

Εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης, υπάρχουν μερικά αυτοκίνητα που σε κρατούν στην τσίλια. Αναζητάς την επόμενή σου διαδρομή. Ξανά. Ξανά. Με το WRX STI και ξανά

Subaru STi

Δεκατρία χρόνια έχουν περάσει απ΄ το 2007 που παρουσιάστηκε το WRX STI. Με τον αγριεμένο 2,5λιτρο, αυτόν με τον κωδικό «EJ257», το τούρμπο «VF48», τους 300 ίππους και τα 407 Nm ροπής. Φτάνουν και περισσεύουν. Μαζί με το αειθαλές μπλε


Ξύπνησε ο petrolhead που κρύβεται μέσα μου. Αυτός που κρύβεται καλά κάτω απ’ το πουκάμισο και το σακάκι που φορώ τις καθημερινές. Όλοι όμως κρύβουμε έναν τέτοιον μέσα μας

Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Κρύβουμε έναν άνθρωπο μέσα μας με πάθη, έναν άνθρωπο που ζει για να πετύχει πράγματα στη ζωή του και να βελτιώσει την καθημερινότητά του.

Ε λοιπόν, υπάρχουν κι αυτοί λοιπόν που γουστάρουν τα αμάξια, αυτοί που πάνε βόλτες τα βράδια για να ακούσουν τον ήχο του κινητήρα. Αν είναι και το χαρακτηριστικό, ξερό κροτάλισμα ενός boxer, ακόμα καλύτερα.

Είναι όλοι αυτοί που κάθονται με τις ώρες στο γκαράζ, το πλένουν, το φροντίζουν, το γυαλίζουν και μετά βγαίνουν βόλτα. Been there, done that – που λένε και στο χωριό μου.

Ανάμεσα σε δουλειές και υποχρεώσεις πάντα βρίσκω χρόνο για το Subaru STI μου. Είναι η απόδραση μου, η τρέλα μου, το ερεθιστικό αντικείμενο – το λέω κομψά.


Κώστας Καββαθάς Focus RS

Μπες μέσα και οδήγα

Το WRX STI είναι ο λόγος που πολλές φορές απλώς θέλω να φύγω απ’ το γραφείο και να ταξιδέψω. Μπορεί ένα αυτοκίνητο να είναι υπεύθυνο για το φευγιό σου; Ναι, μπορεί.

Είναι ο λόγος που όταν άλλοι πάνε στις ευθείες, ανεβαίνω Διόνυσο. Ή και εθνική για ένα ταξίδι, καλά πακτωμένος στο μπάκετ του οδηγού.


Μαζί με τη θέα του τεράστιου αεραγωγού στο καπό που τρέφει με αέρα το μοτέρ. Εικόνα διαφορετική που δεν συναντάς συχνά. Κάπως old fashioned, αλλά με ράλι παραπομπές. Αυτοκίνητο για τον Πραγματικό Οδηγό

Subaru WRX STI Greece

Αυτό είναι το STI για μένα. Αυτό είναι η τρέλα τού να μη θες να συμβιβαστείς με ένα «κανονικό» πεντάθυρο. Ναι, είναι δυομισάλιτρο και το θέλει το καύσιμο. Χαλάλι του, όμως. Την καρδιά μου πέτρα

WRX STI Greece

Γυρνώ το βράδυ και κάθομαι στον υπολογιστή. Μοιράζομαι ένα μέρος αυτής της τρέλας μαζί με άλλους «άρρωστους». Και, ταυτόχρονα, καταστρώνω το επόμενο οδηγικό πλάνο


Μη σταματάτε, λοιπόν, να γουστάρετε και να παθιάζεστε με τα πράγματα που σας γεμίζουν και σας δίνουν χαρά.

Αυτά που σας κάνουν να χαμογελάτε, αυτά που σας κάνουν να ξεφεύγετε από τη ρουτίνα

Είτε λέγεται WRX STI είτε όπως και να λέγεται. Μας χρειάζονται οι μικρές δόσεις τρέλας.

Και δυστυχώς, πλέον, δεν είναι πολλά τα αυτοκίνητα εκείνα που μπορείς να χαρείς πραγματική οδήγηση χωρίς να κοστίζουν μια περιουσία.

Αφήστε, λοιπόν, το διάβασμα αυτού του κειμένου, βγείτε έξω, τραβήξτε φωτογραφίες και θυμηθείτε τις ωραίες στιγμές που έχετε περάσει με ό,τι σας φτιάχνει. 

Εξαιρετικά αφιερωμένο από έναν τρελαμένο «Subarάκια»


Subaru STi

Photo: Αρχείο Τ. Βελιάδη / 4Drivers

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει