Διακόσια χιλιόμετρα στροφιλίκι. Μας «RSει»

Post date:

Author:

Category:

Greek Renault Club

 

Εξόρμηση με τα Renault. Ο contributor του 4D, Βαγγέλης Μαραγκός, οργάνωσε την «κατάσταση» και ήταν εκεί

Τέλη Μάη

«Πέφτει» πρόταση για εκδρομή με το Greek Renault Club στη Νότια Εύβοια.

Έχει και Ανάβαση της Κύμης; Ευκαιρία για ένα πλήρες «Σου-Κου» σε μέρη που δεν έχω ξαναπάει. Είπαμε… Ο παράδεισος είναι (ακόμα) εδώ. Just drive

Εκ πρώτης, η ανάβαση είχε απίστευτη οργάνωση! Κερκίδες, σουβλάκια, μπύρες, τέντες από την Κ8 εως την Κ10. Γλέντι εντός και εκτός δρόμου με πολλές καλές συμμετοχές. Την Κυριακή, βόλτα μαζί με τις οικογένειες και το Greek Renault Club. Στρίψιμο όσο μας παίρνει… 
 

Δευτέρα. Tαξιδεύω στις φωτογραφίες.
Βλέπω τα γυναικόπαιδα και σκέφτομαι, πόσο μας αγαπάνε; Τι τραβάνε για να μας δουν χαρούμενους… Μου έρχονται στο μυαλό οι αντιδράσεις φόβου συζύγου και κόρης σε κάποια «πατήματα». Ήπιες σχετικά.

Είμαι βλαμμένος. Το παραδέχομαι. Τις υποβάλλω σε ένα μαρτύριο που αν ήμουν στη θέση τους θα είχα βγει από το γαλλικό αυτοκίνητο με άπειρα γαλλικά και το διαζύγιο υπογεγραμμένο. Στη συνέχεια, θα έβαζα μέσο για μόνιμο εγκλεισμό σε ψυχιατρικό κατάστημα και καθημερινο ηλεκτροσόκ. Και πάλι, όμως, η θεραπεία συζητιέται αν θα πετύχει.

Ας πάμε σε κάτι πιο ελπιδοφόρο, που θα κρατήσει σε καταστολή τους ανήσυχους για αρκετό καιρό και τα γυναικόπαιδα εκτός ταλαιπωρίας. Σκέφτομαι καιρό ένα RS event στα ορεινά. 
Χωρίς γυναικόπαιδα. Χωρίς ανταγωνισμό. Ούτε καν συνοδηγό. Δεν αντέχεται αυτός ο ρυθμός. Δεν θέλω την έγνοια κανενός.

Pure driving σε υψηλούς ρυθμούς και στο τέλος φαγητό. Τουρισμός μηδέν. Με την εγγύηση της οργάνωσης τριών φίλων-μελών της Αχαΐας. 
Τώρα, που είμαστε ζεστοί, πριν πιάσουν οι ζέστες. Μια Κυριακή του Ιούνη. Κάπου μεταξύ Κορινθίας, Αρκαδίας και Αχαΐας.

10 Ιουνίου, Ακράτα. Η ιδέα έπεσε και αμέσως «έπιασε». Αυτή η παρέα απο το GRC, έχει πραγματικά το DNA της Renault Sport στο αίμα της. Ξέρουν τι θέλουν από ένα πλαίσιο. Να συμμετέχεις και να νοιώθεις κάθε μοίρα της στροφής. Γι` αυτό, σχεδιάσαμε μια διαδρομή σχεδόν 200 χιλιόμετρα αλλεπάληλων στροφών.

10:40 – Παίρνουμε την ανηφόρα για τα 1,752m, στο πέρασμα για το χιονοδρομικό του Χελμού. Λίγο πριν, χαζεύουμε την πανέμορφη λίμη του Τσιβλού. Τοπία μοναδικά! Ο ήλιος κρύβεται στα σύννεφα και μας δίνει ευκαιρία για να παίξουμε με τα χρώματα.

Μετά, κατεβαίνουνουμε από τα έλατα, προς την πεδιάδα και την Κλειτορία, για να ακολουθήσουμε το μαγικό κομμάτι που κάποτε ήταν ειδική του Ράλι EΛΠΑ, προς Πριόλιθο. Λίγο πριν, όμως, θα κατηφορήσουμε προς Τριπόταμα.

Από Τριπόταμα μέχρι το Δάσος της Φολόης μέσω Δίβρης, είναι διαδρομή για Renault Sport enthusiasts! Γι` αυτό, αξίζει να την ξανακάνουμε.

 

 

 

Βγάζουμε τις φωτό μας και πάλι πίσω για τα Τριπόταμα, όπου είμαστε ένα βήμα πριν το «όχι αλλο κάρβουνοοοοοο»

14:30 – Πάμε για πέστροφα, στον παλιό Μύλο, στη δροσιά δίπλα από το ποτάμι. 

Δεν το αντέχει νορμάλ άνθρωπος αυτό. Πόσο μάλλον συνοδηγός.

Είμαι βλαμμένος, το παραδέχομαι. Είμαι όμως ερωτευμένος.

Γιατί έτσι μου «RSει». Τέλη Φθινοπώρου, ξανά.

Photo: Βαγγέλης Μαραγκός / Νίκος Παπαδημητρίου

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»