Η λεηλατημένη Alfa 75. True story

Post date:

Author:

Category:

Μιλώντας για εφήμερες σχέσεις αμέσως το μυαλό μου πήγε σε εκείνη την άσπρη Alfa 75. Tην είδα πρόσφατα λεηλατημένη με το γνωστό ατιμωτικό αυτοκόλλητο του δήμου «Εγκαταλελειμμένο Όχημα». Αυτή είναι η πραγματική της ιστορία

Alfa Romeo 75

Το αυτοκίνητο με τους περισσότερους ιδιοκτήτες στην ζωή του; Το λόγο έχει ο κ. Παλιούρας


Ο πρώτος ιδιοκτήτης έφερε την Alfa 75 στην Ελλάδα από την Αμερική. Όπου σπούδαζε

Δεν υπήρχαν πολλά παρόμοια. Στα φανάρια τα μικρά συννεφάκια καπνού από το λάδι που έκαιγε η Τ3 έκαναν πολλούς να του λένε «μεγάλε, έχει πρόβλημα».

Όμως όταν άναβε πράσινο, η κόκκινη άλφα σφύριζε αδιάκριτα, έκαιγε τα πίσω της λάστιχα και εκσφενδονιζόταν μπροστά εν μέσω καπνών, σφυριγμάτων και σκασιμάτων.

Ο άνθρωπος που την είχε ήταν συνειδητοποιημένος. ‘Ηξερε ότι η πίσω κίνηση σε συνδυασμό με 155 ίππους και τα μονίμως λιωμένα Pirelli Scorpio ήταν επικίνδυνα για τους αδαείς. Ωστόσο, ένα βράδυ σε γυρισμό από νυχτερινή έξοδο υπό την επιρροή αλκοόλ, αποφάσισε να παραχωρήσει το αριστερό κάθισμα στη γυναίκα του

Η ιταλίδα ντίβα με την έντονη προσωπικότητα σε ένα ανηφορικό, γλιστερό κομμάτι, πάνω σε μια προσπέραση, έριξε το γάντι στην απρεπή χρήστη και έγινε σαπούνι στα χέρια της.

Με ένα απότομο κλότσημα της Garett ήρθε κάθετα ξαπλώνοντας φαρδιά πλατιά σε ένα μεγάλο χαντάκι. Ο ιδιοκτήτης την επόμενη μέρα αντιμετώπιζε διπλή στεναχώρια.

Αφενός υπήρχε η πίκρα για την κατάληξη της αγαπημένης του ιταλίδας και αφετέρου υπήρχε η επιθυμία της συζύγου του να πουλήσει το αυτοκίνητο άμεσα «Ή Αυτήν ή εμένα»

Αυτό ήταν πάνω-κάτω το δίλημμα που έθεσε η σύζυγος.

Οι φράσεις «είναι σκοτώστρα, δεν ξαναμπαίνω εκεί μέσα και αν δεν το πουλήσεις θα χωρίσουμε», τον αποτελείωσαν.

Σαν πισώπλατες σαν μαχαιριές. Για δυο-τρεις μήνες κυκλοφορούσε με ένα μηχανάκι σκεπτόμενος τι θα κάνει με το αυτοκίνητο.

Κάθε μέρα που γύριζε σπίτι υποσχόταν ότι βρήκε υποψήφιο αγοραστή για να το πουλήσει, κερδίζοντας χρόνο.

Άλλες φορές έφερνε επίτηδες φίλους του από την δουλειά που παρίσταναν τους υποψήφιους αγοραστές και αρχίζαν τους υποθετικούς διαλόγους.

Όταν οι δικαιολογίες άρχισαν να μην ευσταθούν και να μη γίνονται πιστευτές, η γυναίκα του έβαλε κρυφά αγγελία στην εφημερίδα και αποφάσισε ότι ο πρώτος που θα τηλεφωνήσει θα το πάρει

Ύστερα από μια εβδομάδα τηλεφώνησε ένας κύριος κοντά στα 45 ο οποίος συμφώνησε σε όλα.

Την επόμενη μέρα πήγε να παραλάβει το αυτοκίνητο, πρωινή ώρα, ώστε να μην τον δει ο ιδιοκτήτης και χαλάσει τη δουλειά.


Alfa 1750 Ταΰγετος

Το βρώμικο deal πληρώνεται μόνο με κατάρα

Η αγοραπωλησία ολοκληρώθηκε με ένα σαρδόνιο χαμόγελο ανακούφισης από τη γυναίκα του πρώην ιδιοκτήτη που, ανακουφισμένη, παρέδιδε τα κλειδιά στον νέο ιδιοκτήτη.

Φήμες λένε πως το τελευταίο βλέμμα που αντάλλαξαν γυναίκα και αυτοκίνητο, καθώς το τελευταίο κυλούσε τις ρόδες του έξω από το γκαράζ, ήταν ικανό να προκαλέσει έναρξη εχθροπραξιών στην Λωρίδα της Γάζας

Από εκείνη την στιγμή άρχισε μια περίεργη κατάρα που στοίχειωσε το αυτοκίνητο.

Αποτέλεσμα; Να αλλάζει χέρια και τίτλους πιο συχνά από όσο άλλαζε λάστιχα.

Κοινός παρονομαστής όλων αυτών όμως ήταν ένας. Κανείς δεν την είδε με προοπτική να την κρατήσει και να την αγαπήσει προσφέροντάς της μια σταθερή σχέση. Η ιταλίδα είχε «κλείσει» συναισθηματικά.

Κάθε υποψήφιος αγοραστής περνούσε μαζί της καλά και μετά την παρατούσε. Άλλοτε σε μάντρες και άλλοτε σε πεζοδρόμια με ένα τεράστιο «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» στα τζάμια.

Όσο για τον αρχικό ιδιοκτήτη της Alfa;

Τον πρώτο καιρό, μέχρι να την ξεπεράσει, μάθαινε πού βρίσκεται η παλιά του ερωμένη.

Πήγαινε και την επισκεπτόταν τα μεσημέρια όταν δεν τον έβλεπε κανείς, με τους νέους ιδιοκτήτες να μαζεύουν πάντα μια χούφτα γόπες τριγύρω της.

Μάλλον ο πρώτος ιδιοκτήτης περνούσε ώρες κοιτάζοντας την.


Alfa Romeo 75 Όλυμπος

Photo: Marc Vorgers

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει