Η συνάντηση με τα Lotus στο Stelvio Pass

Post date:

Author:

Category:

Στα υπέροχα στροφιλίκια του Stelvio Pass, στα σύνορα της βόρειας Ιταλίας με την Ελβετία, βρέθηκαν οι οδηγοί των Lotus Elise. Παρέα με το κορίτσι που έδωσε το όνομά του στο βρετανικό αυτοκίνητο

Stelvio Lotus

Η θέα από ψηλά. Αυτή ήταν η συνάντηση με τα Elise με αφορμή τα 25 χρόνια από τη γέννησή τους


Stelvio Pass. Ή αλλιώς, ο SS 38, στις ιταλικές Άλπεις, εκεί, στα ελβετικά σύνορα. Το ιερό δισκoπότηρο της «φουρκέτας»

Το Passo Dello Stelvio, όπως το λένε οι ντόπιοι, είναι μία επική διαδρομή. Εξήντα συνολικά φουρκέτες που όποιο περιοδικό αυτοκινήτου τις φωτογράφησε από ψηλά, τις έβαλε κορνίζα στον τοίχο.

Όλα συμβαίνουν σε υψόμετρο 2,757 μέτρων. Που σημαίνει πως δεν πας χειμώνα. Πήγαινε καλοκαιράκι ή αρχές φθινοπώρου. Από Νοέμβριο και μετά ο δρόμος συνήθως είναι κλειστός.

Ίσα λοιπόν που πρόλαβαν οι φίλοι των Lotus να οργανώσουν αυτή την ιδιαίτερη συνάντηση. Και είχαν έναν επιπλέον λόγο να είναι εκεί καθώς το Elise συμπλήρωσε, τη χρονιά που διανύουμε, είκοσι χρόνια ζωής. Παρέα και διάφορες Exige, Evora, 2-Eleven και 3-Eleven που συγκεντρώθηκαν με αφορμή την επέτειο

Το εβέντ οργανώθηκε από το Delightful Driving, το οποίο συντονίζει η Ελίζα Αρτιόλι, εγγονή του Ρομάνο Αρτιόλι (πρώην μεγαλομέτοχος των Lotus και Bugatti).

Αυτές είναι μερικές ωραίες εικόνες στο Stelvio Pass με τα πολύχρωμα Elise στο δρόμο για ψηλά. Stairway to heaven.

Καθώς δεν είναι δυνατή η ενσωμάτωση του σχετικού βίντεο από το κανάλι, δείτε το εδώ.


Elisa Artioli

Info/Photo: autoclassmagazine.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει