Σπίτι-γραφείο με τον Ibrahimovic

Post date:

Author:

Category:

Ibrahimovic porsche

 

Ποια είναι η πιο βαρετή οδηγικά διαδρομή που μπορείς να σκεφτείς, θα ρωτούσε κάποιος. Σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι θα απαντούσαν οι περισσότεροι και δεν θα ‘χαν άδικο

Μέχρι να περάσει από δίπλα σου μια Porsche 918 Spyder και να μείνεις να κοιτάς κολλημένος στον καθρέφτη σαν την ξανθιά που βγάζει τις βλεφαρίδες με το τσιμπιδάκι.

Η δουλειά μου απέχει περίπου σαράντα πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο από το σπίτι μου. Εδώ τώρα, ο φίλος μου, ο Θάνος, θα ‘λεγε δεικτικά ”και αν πας με 300χλμ/ώρα πόσο απέχει τότε, ε;”.  Ναι, Θάνο, αλλά ποτέ δεν μετράμε την απόσταση με χρόνο.

Πάμε πάλι, λοιπόν.

Η δουλειά μου απέχει περίπου σαράντα χιλιόμετρα από το σπίτι μου. Πανέμορφη διαδρομή, ενδιαφέρουσα, επαρχιακός δρόμος με στροφές, λίμνες, μέσα σε πυκνό σουηδικό δάσος και μικρά όμορφα χωριά.

Μέσα στην πρωινή μου θολούρα βλέπω στο βάθος να πλησιάζει κάτι μυστήριο. Μαύρο και κακό. Ξέρετε πως φαίνονται τα ”καλά” αυτοκίνητα, από μακριά καταλαβαίνεις ότι αυτό που έρχεται δεν είναι κάποιο μικροαστικό και μικρομεσαίο.

Μέχρι να ξυπνήσει ο εγκέφαλος (δεν είχα πιει και καφέ), το αυτοκίνητο-μυστήριο έγινε καπνός περνώντας δίπλα μου και εγώ κόλλησα στον καθρέφτη σαν την ξανθιά, χωρίς όμως να μπορέσω να καταλάβω τι τελικά ήταν αυτό που μόλις είχε εξαφανιστεί. Για να πούμε βέβαια και του στραβού το δίκιο, πιάστηκα αδιάβαστος. Δεν είχε τύχει να το δω σε κάποιο περιοδικό ή να διαβάσω κάτι.

Βασάνισα το μυαλό μου, Ferrari δεν ήταν σκεφτόμουν, ούτε 911, όπως αρχικά σκέφτηκα. Λες να ΄ταν κανένα Koenigsegg που είναι και σουηδικό;  

Χμμμ…. το βράδυ έκανα ανήσυχο ύπνο από τις τύψεις. ”Μα να περάσει δίπλα μου υπεραυτοκίνητο και να μην το αναγνωρίσω;”, σκεφτόμουν και στριφογυρνούσα στα παπλώματα. Χαμένα τα λεφτά για περιοδικά, το ”σερφάρισμα”, το YouTube, τι στο διάολο; Όλα μάταια;

Ήμουν καταδικασμένος να ζήσω με τις τύψεις την υπόλοιπη ζωή μου; Καρμικά την επόμενη μέρα πέφτει στα χέρια μου μια τοπική εφημερίδα.

Την ξεφύλλιζα βαριεστημένα ώσπου το βλέμμα μου καρφώνεται πάνω σε μια φωτογραφία.

Ναι, αυτό ήταν, το αυτοκίνητο-μυστήριο ήταν εκεί. Το άρθρο έγραφε πως η τοπική αντιπροσωπεία της Porsche είχε τη χαρά να φιλοξενεί την 918 Spyder για λίγες μέρες και μπλα-μπλα. 

Σημειωτέον, πως μια τέτοια, μαύρη και ούλτρα εντυπωσιακή φέρεται να οδηγεί ο γνωστός φουνταριστός της Manchester United

Zlatan Ibrahimovic, ο οποίος, όπως ξέρουν οι κατέχοντες το άθλημα, είναι Βόσνιος γεννηθείς στο Malmö της Σουηδίας.

Άρα: για να βολεύεται ο ύψους 1,95 εκατοστών ”Ιμπραήμ” σημαίνει πως η 918 έχει ΚΑΙ χώρους. Like;

 

[Photo: Ι. Eλευθεριάδης / Google] 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει