Είναι αυτό το ιδανικό σπίτι του petrolhead;

Post date:

Author:

Category:

Κάπου στο Τόκιο βρίσκεται το μυστικό ιερό ενός Ιάπωνα που «παίζει» να είναι το ιδανικό σπίτι του petrolhead. Ιαπωνία καλεί ιταλικά κοσμήματα. Αψόγως τακτοποιημένα

Ultimate Garage

Ο ιδιοκτήτης, ο Chiba-san, με μάσκα αντι-Covid και εμφανώς πάμπλουτος και με καλό γούστο, ανοίγει την πόρτα που οδηγεί στο επίμαχο. Αυτή είναι μία κλεφτή φωτογραφική ματιά από τους Speedhunters


Το εμφανές μπετόν στο μοντέρνο αρχιτεκτονικά κτίριο, κάπου νότια του Τόκιο, δεν προδίδει το εσωτερικό του. Ανοίγοντας τις πόρτες βρίσκεσαι μέσα στο ιδανικό σπίτι του petrolhead

Ο Chiba-san ζει, κοιμάται και αναπνέει βλέποντας τα αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες και τα memorabilia της προσωπικής του συλλογής. Άμεσα συνδεδεμένος με το ζητούμενο της υπόθεσης.

Όλο το σπίτι είναι σχεδιασμένο με τη λογική ενός διάφανου γκαράζ. Ο ίδιος, λάτρης της ιταλικής σχολής. Lamborghini, Ferrari, MV Agusta, λογότυπα απ΄το Μαρανέλο και άλλα σχετικά.

Όπως αναφέρει το σχετικό θέμα των Speedhunter (που «κυνηγούν» ανάλογες ιστορίες), το σπίτι του petrolhead ανήκει σε κάποιον που γνωρίζει και εκτιμά τις καταβολές της συλλογής του.

Δηλαδή το τι εκφράζουν οι παραπάνω μπράντες, πώς εξελίχθηκαν στο χρόνο και τι αντιπροσωπεύουν στο μυαλό ενός ιταλόφιλου enthusiast.


Ειδικά για κάποιον που ζει στο Τόκιο, το να έχει ένα γκαράζ αποτελεί είδος πολυτελείας. Οι χώροι είναι ακριβοί, περιορισμένοι και μινιμαλιστικοί στην πυκνοκατοικημένη πόλη

Πόσο μάλλον, λοιπόν, που μία τέτοια κατασκευή μπορεί να φιλοξενεί περισσότερα του ενός αυτοκίνητα


Άλλωστε εκεί, στην Ιαπωνία, είναι που εκδίδεται ένα περιοδικό αφιερωμένο ειδικά σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Το Garage Life παρουσιάζει στις glossy σελίδες του περιπτώσεις σαν του Chiba-san.


Αυτές είναι μερικές εικόνες από το διακριτικό, ακριβό, «κακό» γκαράζ. Το σπίτι του αφοσιωμένου «πετρολχεντά» δύσκολα θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Βγάζεις παπούτσια και εισέρχεσαι με προσοχή.

Γκαράζ supercars Ιαπωνία

Σπίτι με πίστα

Photo: speedhunters.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει