Το πρώτο μου αυτοκίνητο. Από τον Sir Jackie Stewart

Post date:

Author:

Category:

Jackie Stewart

 

Ήταν στο γκαράζ του πατέρα του που ο μετέπειτα παγκόσμιος πρωταθλητής και σκαπανέας της ασφάλειας στη F1, κέρδισε την πρώτη του μάχη. Σύμφωνοι, και στο τιμόνι του πρώτου του αυτοκινήτου

 

Στο σχολείο πάλευε με τη δυσλεξία κι ο δάσκαλός του τον έλεγε κουτό και βλάκα κάθε φορά που προσπαθούσε να διαβάσει δυνατά ενώπιον της τάξης ενώ οι συμμαθητές του δεν ήθελαν να του μιλούν.

 

Έφυγε απ΄ το σχολείο χωρίς κάποια εκπαίδευση και άρχισε να δουλεύει στο γκαράζ του πατέρα του πουλώντας βενζίνη και επισκευάζοντας αυτοκίνητα, Όπως λέει ο ίδιος, »είναι μεγάλη ανακούφιση να βρίσκεις κάτι που είσαι καλός μετά από τόση απογοήτευση».

 

Στη συνέχεια, άρχισε να δουλεύει ως μηχανικός για έναν πλούσιο νεαρό ο οποίος είχε ωραία αυτοκίνητα αλλά του οποίου η οικογένεια δεν του επέτρεπε να τρέχει σε αγώνες. Κάποια στιγμή, ως επιβράβευση της εργασίας του, του δόθηκε ένα απ΄αυτά για να τρέξει σε έναν αγώνα. Ο Stewart ήρθε δεύτερος. Και στον επόμενο πρώτος. Από ‘κει και πέρα, η πορεία είχε την τροχιά ρουκέτας.

 

Το 1957 ήταν 17 ετών και ήταν τότε που αγόρασε το πρώτο του αυτοκίνητο, ένα Austin 30 για κάποιες 370 λίρες απ’ τις οικονομίες που είχε συγκεντρώσει.  

Austin 30

 

Δεν είχε ραδιόφωνο στην αρχή, αλλά ξαναμάζεψε χρήματα και έβαλε ένα. »Ήταν η χαρά μου και η υπερηφάνια μου».

 

Nαι, το Αustin. Θυμήσου το την άλλη φορά που θα σου ζητάειο γιος σου GTi στα 18 του…

Photo: Alex Wallace

 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει