Σπάνιο, ελληνικό RX-7 έχει βγει προς πώληση. Πόσο πάει;

Post date:

Author:

Category:

Μόλις 910 αριστεροτίμονα RX-7 εισήχθησαν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Και τώρα ένα από αυτά με ελληνικές πινακίδες και σε ορίτζιναλ κατάσταση έχει βγεί προς πώληση

Mazda RX-7 FD αγγελίες

Αυτοκίνητο-τοτέμ στις αγγελίες. Είκοσι εννιά ετών είναι το FD αλλά η αίγλη του παραμένει διαχρονική. Η αγγελία που χαζεύουμε αυτήν την εβδομάδα είναι σε κόκκινο και μνήμες από JDM


Η Mazda είχε αρχίσει να πειραματίζεται με τον περιστροφικό κινητήρα απ΄τη δεκαετία του ’60

Ωστόσο η καλή έκδοση, μαζί μ’ όλο το τεχνολογικό υπόβαθρο, το εντυπωσιακό αμάξωμα και την αίσθηση «Ferrari της διπλανής πόρτας» ήρθε χρόνια αργότερα, το 1993.

Ήταν το θρυλικό RX-7 FD των 252 ίππων (στο τέλος της παραγωγής τους έφτασε τους 280).

Το ελληνικό RX-7

‘Ενα απ’ αυτά κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες στις ελληνικές αγγελίες.

Σύμφωνα με την καταχώριση που είδαμε, είναι σε «άριστη κατάσταση, ατρακάριστο, ελληνικής αντιπροσωπείας, με έναν ιδιοκτήτη».

Η αγγελία προσθέτει επίσης ότι έχει «καινούργιο μοτέρ απο τη Mazda-Νομικός πριν 20,000χλμ και είναι σε απολύτως εργοστασιακή κατάσταση από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του, με όλα τα service και τις επισκευές στην αντιπροσωπεία με επίσημο αρχεία»

Η τιμή πώλησης που εμφανίζεται στην αγγελία είναι €42,000. Ενημερωτικά, μπορείτε να δείτε τις τρέχουσες διεθνώς τιμές των Mazda RX-7 FD στη γνωστή ιστοσελίδα του hagerty.com Σύμφωνα με αυτές, ένα FD σε εξαιρετική κατάσταση κυμαίνεται περί τα $44,500 ενώ κάποιο σε κατάσταση Concours μπορεί να αγγίξει τα $64,400


Mazda RX-7

Η περίπτωση Mazda RX-7 FD

«Αντρική» περίπτωση.

Ξεκάθαρα απ΄τα αυτοκίνητα που θώπευσαν την παιδική μας ψυχή, το αυτοκίνητο που καταξίωσε στα μάτια του petrolhead τη Mazda ως μια εναλλακτική απέναντι στα junior supercars της εποχής.

To FD, όπως ήταν ο κωδικός του, ανήκει στο πάνθεον των αυτοκινήτων της τελευταίας εικοσαετίας.

Και κρίνοντας απ΄το σχήμα διά χειρός Tom Mantano, αισθητικά ακόμη και σήμερα «στέκεται» επάξια.

Ζωντανό δείγμα μιας εποχής με Πραγματικά Αυτοκίνητα που απαιτούσαν «χέρια», συγκέντρωση σ’ αυτό που κάνεις και πλήρη απουσία οθονών αφής. Αυτοκίνητο για να γεράσεις μαζί του

Το συγκεκριμένο RX-7, μέχρι τη στιγμή που πληκτρολογούνται αυτές οι γραμμές, εμφανίζεται διαθέσιμο και μπορείτε να δείτε τη σχετική αγγελία εδώ.

Υ.Γ. Το 4Drivers δεν γνωρίζει, συστήνει ή μεσολαβεί για τις αγγελίες που αναδημοσιεύει.


Mazda RX-7

Photo: carsprofit.gr/ car.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει