Το σπάνιο, ελληνικό RX-7 που έχει βγει προς πώληση

Post date:

Author:

Category:

mazda rx7 fd

 

Μόλις 910 αριστεροτίμονα RX-7 εισήχθησαν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Και τώρα, ένα από αυτά, σε απίστευτη κατάσταση, με ελάχιστα χιλιόμετρα και ελληνικές πινακίδες έχει βγεί προς πώληση από dealer κλασικών στο Λονδίνο

- Διαφήμιση-

”Αντρικό”, απ΄τα αυτοκίνητα που θώπευσαν την παιδική μας ψυχή, το αυτοκίνητο που καταξίωσε στα μάτια του petrolhead, εκεί στα ’90s, τη Mazda ως μια εναλλακτική απέναντι στα junior supercars της εποχής.

 

To FD, όπως ήταν ο κωδικός του, ανήκει στο πάνθεον των αυτοκινήτων της τελευταίας εικοσαετίας που ακόμα και σήμερα ”στέκεται” επάξια. Αισθητικλά

 

Η ιστορία του συγκεκριμένου RX-7, που εντοπίσαμε να πωλείται μέσω της Veloce Classic and Sports Cars London, ξεκίνησε κάποτε στη Γερμανία (που ήταν και η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα σε πωλήσεις RX-7 με 446 αυτοκίνητα) μέχρι που έφτασε στην Ελλάδα (που ήταν η τρίτη (!) πανευρωπαϊκά χώρα με 166 πωλήσεις) με σκοπό να αποτελέσει μέρος της συλλογής γνωστού Έλληνα συλλέκτη. 

 

Τα πάντα original και σε ”mint condition”, όπως φαίνεται και από τις φωτό, με μόλις 57.000 km στο οδόμετρο και το εσωτερικό του αψεγάδιαστο, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που έφυγε απ΄το εργοστάσιο.

 

Ζωντανό δείγμα μιας εποχής με πραγματικά αυτοκίνητα που απαιτούσαν ”χέρια”, συγκέντρωση σ’ αυτό που κάνεις και πλήρη απουσία οθονών αφής. Αυτοκίνητο για να γεράσεις μαζί του.

 

 

 

 

mazda rx-7 fd interior

 

 

 

mazda rx7 dashboard fd

 

 

 

mazda rx7 fd engine

 

mazda rx7 wheels

 

mazda rx7 fd back

 

[Διάβασέ το: Πώς ένα RX-7 και μια κόντρα μου βρήκαν δουλειά]

 

Όσοι πιστοί και έχοντες την ξέρετε τη συνέχεια…

Photo: Veloce Classic and Sports Cars 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει