Μόναχο-Γκάρμις. Εκεί που η τελική ταχύτητα ανθεί

Post date:

Author:

Category:

 

Ο περιβόητος Α95, εκεί που τελικιάζεις ανερυθρίαστα, ο παράδεισος της ευθείας. Αυτές είναι οι κρίσιμες απαντήσεις

- Διαφήμιση-

Πού ακριβώς, είπες; Βάλε στο navi το στίγμα 47.654866 # 11.231775 και έφτασες. Nότια Γερμανία, μιλάμε, μη βγεις Δημητσάνα.

 

Είναι τόσο καλά, δηλαδή; Από τα ελεύθερα, χωρίς περιορισμό τελικής ταχύτητας, κομμάτια στις δοξασμένες autobahnen.

 

Τελική παντού; Στο μεγαλύτερο μέρος, έστω. Βγαίνοντας από Μόναχο εννοείται και συμμορφώνεσαι με τα 80 km/h ενώ υπάρχουν σημεία και με 120 km/h. Στα υπόλοιπα, ναι, αν έχεις το χώρο, τη σύνεση και το κατάλληλο όχημα μπορείς να βλέπεις ”τρακοσάρες”.

 

Ιστορία, παρακαλώ: άρχισε να κατασκευάζεται το 1960, είδε μια μικρή διακοπή το καλοκαίρι του ’72 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες (καθώς εκεί έγιναν οι ποδηλατικοί αγώνες) ενώ η τελευταία επέκταση έγινε το 1982.

 

Μερικές εικόνες της περιοχής: δες τις συστάσεις του Trip Advisor

 

Το καλύτερο κομμάτι του; Τα τελευταία, ελαφρώς κατηφορικά, 20 χιλιόμετρα για Murnau.

 

Ιδανικό supercar; με μια 911 Turbo είσαι βασιλιάς. Σου ανοίγουν και δρόμο οι Γερμανοί που σέβονται τη βασίλισσα των autobahnen. Mια BMW M5, μια AMG, τέτοια πράγματα για να υπάρχει η αναγκαία, μερικές φορές, εθνική αλληλεγγύη στη χώρα των δυνατών της Ευρώπης. Αν είσαι ”αιρετικός” και ένα GT-R, όπως στη φωτό, δεν βλάπτει. Ή ό,τι, τέλος πάντων. Εκεί θα κολλήσουμε;

 

Και τι, δηλαδή; Έχει τόση σημασία η τελική ταχύτητα; Όχι, δεν έχει τόση. Αλλά, όπως γράφαμε, μερικές φορές ενέχει μια στιγμιαία απόλαυση.

 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει