Μόναχο – Γκάρμις. Οδηγώντας στον παράδεισο της autobahn

Post date:

Author:

Category:

speed_autobahn_4drivers.gr

Ο περιβόητος Α95, εκεί που τελικιάζεις ανερυθρίαστα, ο παράδεισος της ευθείας. Όσο υπάρχει ακόμη

Και λέμε «όσο υπάρχει ακόμη» γιατί μιλώντας στην εφημερίδα Bild, όπως γράφει η Ναυτεμπορική, ο υπουργός Μεταφορών, Αντρέας Σόιερ, σημείωσε πως «είναι αντίθετoς προς την πρόταση τού να επιβληθεί όριο ταχύτητας σους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους ή αύξησης των φόρων καυσίμου στο ντίζελ».

- Διαφήμιση-

Ο γερμανός υπουργός τόνισες ότι «στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε στους πολίτες τις μελλοντικές δυνατότητες μετακίνησης. Αιτήματα που προκαλούν οργή, θυμό και επιβαρύνσεις ή που πλήττουν την ευημερία μας δεν θα γίνουν πράξη κι εγώ τις απορρίπτω».

Απορριπτική στάση τηρεί, όπως αναμένονταν, και η ADAC, η μεγαλύτερη λέσχη αυτοκινήτου στον κόσμο με κριτήριο τα μέλη. Σε ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η συμβολή ενός ορίου ταχύτητας στην ασφάλεια και την προστασία του κλίματος θα ήταν περιορισμένη. Όπου δεν υπάρχει όριο ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους, η πυκνή κυκλοφορία συχνά δεν επιτρέπει ούτως ή άλλως υψηλές ταχύτητες».

Οπότε, φίλε οδηγέ, όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως μπορείς ακόμα να απολαύσεις τον εναπομείναντα παράδεισο της αutobahn. Όπως του τμήματος που συνδέει το Μόναχο με το Γκάρμις. 

  • Πού ακριβώς, είπες; Βάλε στο navi το στίγμα 47.654866 # 11.231775 και έφτασες. Nότια Γερμανία.
  • Είναι τόσο καλά, δηλαδή; Από τα ελεύθερα, χωρίς περιορισμό τελικής ταχύτητας, κομμάτια στις δοξασμένες autobahnen.
  • Τέζα παντού; Στο μεγαλύτερο μέρος, έστω. Βγαίνοντας από Μόναχο συμμορφώνεσαι με τα 80 km/h ενώ υπάρχουν σημεία και με 120 km/h. Στα υπόλοιπα, ναι, τέζα.
  • Ιστορία υπάρχει; άρχισε να κατασκευάζεται το 1960, είδε μια μικρή διακοπή το καλοκαίρι του ’72 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς εκεί έγιναν οι ποδηλατικοί αγώνες ενώ η τελευταία επέκταση έγινε το 1982.
  • Το καλύτερο κομμάτι του; Τα τελευταία, ελαφρώς κατηφορικά, 20 χιλιόμετρα για Murnau.
  • Ποιο θα ήταν το ιδανικό αυτοκίνητο; Με μία 911 Turbo. Είσαι βασιλιάς παντός καιρού αλλά σου ανοίγουν και δρόμο οι Γερμανοί που τη σέβονται τη βασίλισσα των autobahnen.

Be there.

Photo: Google 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει