Μπούκα στο πάρκινγκ. Η στάση που αξίζει

Post date:

Author:

Category:

MINI cooper s δοκιμή

 

 

- Διαφήμιση-

Μερικές φορές η γοητεία είναι στην άκρη του δρόμου. Δοκίμασέ το

Το παρκάρεις δεξιά. Αν έχει και θέα ακόμα καλύτερα. Πάντως, το καλύτερο ”πάρκινγκ” του νομού Αττικής και περιχώρων είναι στο πιο ψηλό σημείο της λεωφόρου Σουνίου. Εδώ που βλέπεις στη φωτό με το MINI JCW. Κάτι σαν Σαντορίνη. Τρελή θέα, το Αιγαίο πιάτο (ναι, ο Σαρωνικός είναι πιο πίσω) και δίπλα το στροφιλίκι. 

Αχ, αυτές οι μπούκες. Ερχόμενος -αν είσαι σε πυροβολημένο mood- ανοίγεσαι και μεγαλώνεις την τροχιά. Γιατί ακόμα κι άσχετος στη γεωμετρία να ‘σουν στο σχολείο, καταλαβαίνεις πως όσο μεγαλώνει η τροχιά -άρα όσο μικρότερη είναι η γωνία του τιμονιού- τόσο πιο γρήγορα μπορείς να ”περάσεις” τη στροφή.

[Διάβασέ το: Πώς στρίβει το MINI JCW στην πίεση;]

Σύμφωνοι, θέλει προσοχή στα χαλικάκια στην άκρη – καλό να το ‘χεις προβλέψει από πριν αν υπαρχουν. Αλλά ακόμα κι αν έχει τέτοια, στην έξοδο βλέπεις ηδονικά απ΄τον καθρέφτη σου τον μικρό κουρνιαχτό απ’ τη σκόνη.Τώρα, θα μου πεις γιατί αυτό είναι ωραίο; Ξέρω ‘γω, άβυσσος η ψυχή του οδηγού.

Εκτιμώ επίσης τις άπλες στην κορυφή στα Λιμανάκια. Χαζεύεις τη Βουλιαγμένη, παίρνεις τζούρες καθαρού αέρα και στιγμιαίας ελευθερίας, ακούς τα αργόσυρτα τικ-τακ καθώς κρυώνει το μηχάνημα, τρως το σουβλάκι ακουμπώντας στο καπό, αν έχεις καλή παρέα έχεις και φιλιά με θέα. Ή ψηλά, στο Ντράφι, για τους βόρειους. Ο καθείς στο ”γήπεδό” του.

Το υπαίθριο πάρκινγκ είναι η ανάσα της διαδρομής. Συχνά, ενώ είνα σούπερ το μέρος, κάνω το λάθος να μη σταματάω – σαν ένα καταναγκαστικό άγχος του να μην κόψω τη ροή της ταχύτητας. Αλλά τις λίγες φορές που αυτό υποχωρεί, ανακαλύπτω μια μικρή ένεση επιπλέον ενέργειας.

Κάποιες φορές η στάση είναι καλύτερη από την κίνηση.

Photo:  4Drivers

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει