Πρωινή φουρκέτα στο Ντράφι

Post date:

Author:

Category:

drifting ελλάδα

 

Άλλοι κάνουν γυμναστική, άλλοι δεν ανοίγουν βλέφαρο αν δεν πιουν καφέ και κάποιοι άλλοι λένε καλημέρα ζωή μόνο όταν δουν την αγαπημένη τους φουρκέτα. Κάπου στο Ντράφι, το χειμώνα που μας πέρασε. Ή κι αυτόν που θα ‘ρθει

Μπαίνεις στην κρύα καμπίνα και στα ακόμα πιο κρύα δέρματα. Η υγρασία στα τζάμια σου ψιθυρίζει ότι ο χειμώνας πλησιάζει απειλητικά. 

 

Βάζεις μπροστά το μοτέρ, το ρελαντί ψηλά. Περιμένεις καρτερικά άλλο λίγο και γκραπ κουμπώνεις την πρώτη με τον παγωμένο λεβιέ.

 

Ξεκινάς σιγά-σιγά. Οι σχέσεις αλλάζουν η μια μετά την άλλη για να μην περάσεις τις 3,000 σαλ. 

 

Αφουγκράζεσαι το μοτέρ μπας και ακούσεις κανέναν καινούργιο ήχο που δεν είναι γνώριμος. Τίποτα. Όλα μια χαρά.

 

Καθημερινή ιεροτελεστία απλών κινήσεων που απολαμβάνει κάποιος petrolhead. Ναι, ακόμα κι αυτές οι κινήσεις δεν περνούν απαρατήρητες. Έχουν τη σημασία τους. Για κάποιους.

 

Ε, είπα θα πάω χαλαρά, δεν έχω όρεξη πρωινιάτικα για ‘’ομορφιές’’ αλλά το ρημάδι δε σ’ αφήνει να αγιάσεις. Τα κρύα λάστιχα σε συνδυασμό με την πρωινή υγρασία στο οδόστρωμα είναι συνδυασμός για να περνάς με τις πόρτες απαρατήρητος. Ούτε λάστιχα ακούγονται, ούτε μοτέρ.

 

Το πρωί δεν θες μεγαλοπρεπή περάσματα και μεγάλες γωνίες. Ένα απλό χορευτικό σαν πρωινή γυμναστική αρκεί.

 

Στην επιστροφή τα πράγματα είναι αλλιώς. Μετά τη δουλειά χρειάζεσαι αυτή την αποθεραπεία και μιας και όλα είναι πιο ζεστά, λάστιχα, μοτέρ, χέρια, περιμένεις να καθαρίσει ο δρόμος μπροστά σου, γεμίζεις 2η, βάζεις 3η. 

Φτάνοντας στην κατηφορική μεγάλη φουρκέτα στο Ντράφι, κατέβασμα με απότομα άφημα συμπλέκτη κι έχεις ήδη ”γυρίσει” πριν φτάσεις στην κορυφή της στροφής. Περνάς στο γκάζι για να συνεχίσεις την ωραία τροχιά σου. Αν βρέχει δυο-τρεις σβούρες τις έχεις εξασφαλισμένες

Στο τελείωμα, η ανοιχτή παλάμη, εναγώνια κόρνα ή ”καντήλι” είναι μέσα στις επιλογές του ”κοινού” που σε είδε φάτσα-κάρτα με full-lock. 

Εκτός από μία φορά. Πριν δυο εβδομάδες, που ”βγαίνοντας” με το ίδιο χορευτικό η άκρη του ματιού μου έπιασε ένα αμάξι στο αντίθετο.

 

Ένα μαύρο MX5 NC ερχόταν απ’ το άλλο ρεύμα με το ίδιο σενάριο κι αυτός. Με το που ισιώνουμε συναντιούνται οι ματιές μας και ανταλλάσσουμε ένα αμοιβαίο χαμόγελο κατανόησης και συμπόνιας. Ο μόνος που με κατάλαβε.

Βλέπεις, η συγκεκριμένη φουρκέτα αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς, συνήθως βραδινές ώρες αλλά πάντα είναι για περιορισμένο αριθμό περασμάτων γιατί ο ”μυστήριος” καραδοκεί.

 

Θα σε δει να ‘σαι γυρισμένος και να ισορροπείς με γκάζι  και παρ’ολαυτα θα μπει μπροστά σου μέσα στο δρόμο να σου πει ότι θα φωνάξει την αστυνομία αν ξαναπεράσουμε! Κάθε φουρκέτα και μια μασκότ.

Photo: Γ. Κούτος / 4Drivers

 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει