Ο μοναχός με το MINI. True story

Post date:

Author:

Category:

Έξω από το μοναστήρι, κάπου στα βουνά του Ναγκάνο της Ιαπωνίας, κυκλοφορεί ένας ασυνήθιστος μοναχός. Και μετά τα υπαρξιακά, ο Μάσα μιλάει για τη σχέση του με ένα πουσαρισμένο Cooper S

Μοναχός του ο μοναχός. Αυτός και η αγάπη του για ένα ανθρακί MINI


Επιτρέπεται; Όπως λέει ο ίδιος, η ιδέα της μη κατοχής προσωπικής περιουσίας σχεδόν εκλείπει αυτές τις μέρες

Άλλωστε, ανέκαθεν υπήρχε ενός είδους ανταλλακτικής κοινωνίας μεταξύ των «συναλλαγών» των μοναχών.

Έχουν μάθει να ζουν και με ελάχιστα, με όσες δωρεές ή και να ανταλάσσουν μετάξι με ξυλουργικές εργασίες όταν, για παράδειγμα, θέλουν να κάνουν κάποιες επισκευές στο ναό. 

Ο Μάσα έχει, επίσης, οικογένεια. Όπως διευκρινίζει, παλαιότερα δεν ήταν αποδεκτό.

Αφ ης στιγμής όμως οι υποψήφιοι άγαμοι μοναχοί δεν υπήρχαν και σε μεγάλη διαθεσιμότητα (sic) για να αναλάβουν τα του ναού, έγινε το ανάλογο «άνοιγμα»: επιτράπηκε να παντρευτούν και να τεκνοποιήσουν – ένας τρόπος αύξησης των πιθανοτήτων να υπάρξουν διάδοχοι στην πνευματική σκυτάλη.

Διαφορετικά…

Ο βουδισμός, άλλωστε, δεν είναι αυτό που τυπικά εμείς οι δυτικοί προσεγγίζουμε με τον όρο «θρησκεία» – μάλλον πρόκειται για διδασκαλίες για το πώς να αισθάνεσαι χαρούμενος και ικανοποιημένος στις σχέσεις σου με τους άλλους.

Όταν, λοιπόν, έχει ανοιχτεί το «παράθυρο» επί του δογματικού, ο δρόμος άνοιξε και για ένα MINI Cooper S του Μάσα.

Το πήρε μεταχειρισμένο, ανήκε πρώτα σε ένα φίλο του αλλά αυτός δεν είχε και τόσο χρόνο να το οδηγεί.

Οι ορεινοί δρόμοι γύρω απ΄τα βουνά του Ναγκάνο είναι, άλλωστε, ποίημα σε άσφαλτο.

Τα λεγόμενα ‘’touges’’, οι ερημικές διαδρομές που συχνά Ιάπωνες μαζεύονταν και εξασκούνταν στην τέχνη της πλαγιολίσθησης, είναι ό,τι καλύτερο για έναν μοναχό που θέλει να οδηγεί μονάχος με το μικρό του «διάβολο» – παντού υπάρχει ένας τέτοιος. 


Hakone Turnpike Ford GT40

Ο άνθρωπός μας μιλά επίσης για το ‘’chudo’’, την ισορροπία

Ο Βούδας, λέει, ότι πάντα χρειάζεται μία τέτοια.

«Πάρτε, για παράδειγμα, την εργασία. Αν δαπανάς υπερβολικό χρόνο σ’ αυτήν, μπορεί να προκαλέσεις στον εαυτό σου άγχος ή να τον αποξενώσεις από την οικογένειά και τους φίλους σου. Αν δεν εργάζεσαι, δεν μπορείς να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου» – εν έτει 2021 και οι βουδιστές μοναχοί έχουν τέτοιους.

«Αντίστοιχα», συνεχίζει, «θα ήταν λάθος να αποχωριστώ το MINI μου εφόσον έχω μία επιθυμία για τα αυτοκίνητα. Οπότε, το chudo είναι απαραίτητο».

Τα υπόλοιπα ήταν θέμα τοπικού tuning – βλέπε, αναβαθμίσεων.

Πιο σφιχτή ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα, καθίσματα της Bride και διάφορα παραφερνάλια, απ’ αυτά που κάνουν ένα μικρό hot hatch ακόμα πιο καυτό. Ευλόγησον


Mazda MX-5 Γιάννης Κωνσταντόπουλος

Photo: Ron Celestine / Speedhunters

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει