Όταν έχεις άγιο στο Νίρμπουργκρινγκ (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Αυτοί είναι οι πιο τυχεροί οδηγοί που έκλεψαν το ενδιαφέρον στο Νορντσλάιφε. Μ’ άλλα λόγια, σώζοντάς το τελευταία στιγμή πριν το μεγάλο ouch! στη μπαριέρα

Τυχεροί οδηγοί στο Νίρμπουργκρινγκ

Τύχη ή ταλέντο;


Το να γλιτώνεις την επώδυνη επαφή με τα σιδερικά του Νορντσλάιφε είναι η στιγμή της ανακούφισης εκεί που νόμισες πως θα το στολίσεις τις πανάκριβες μπαριέρες

Ως γνωστόν, τα σίδερα στο Νίρμπουργκρινγκ δεν είναι τσάμπα προς ανάλωση.

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, το βρετανικό Car Throttle είχε εκτιμήσει το κόστος με το οποίο χρεώνονται οι οδηγοί στα €3,000 για μία μεσαία έως βαριά καταστροφή τους. 

Για την ακρίβεια, το «μαλλί» πηγαίνει στα €60,69 ανά μέτρο.

Και, σημειωτέον, το παραπάνω ποσόν δεν περιλαμβάνει καν το κόστος μεταφοράς του αγαπημένου σου, πρώην αρτιμελούς αυτοκινήτου, με το γερανό εκτός πίστας.

Οπότε, τα περιστατικά που θα δείτε στη συλλογή αυτού του βίντεο, πέραν του πληγωμένου εγωισμού και των τραυματισμένων αυτοκινήτων που μπαίνουν σωρηδόν στην πίστα, έχουν προσφέρει και μια ανακούφιση στα πορτοφόλια των οδηγών.

Επίσης, ανάμεσα στις «παρά τρίχα» απώλειες, υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις-δείγματα αναφοράς για το πώς το σώζεις από έμπειρους, κυρίως αγωνιζόμενους. Με επιμονή στο γκάζι και γρήγορες αλλά μη σπασμωδικές αντιδράσεις. Ίσως και με λίγη τύχη λόγω διαθέσιμου πλάτους. Enjoy!


Jackie Stewart

Photo: YouTube

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει