Με Wrangler και Alfa 75 στο Πήλιο. Tα δικά μας ''παιδιά''

Post date:

Author:

Category:

 

Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Όχι του Καρόλου Ντίκενς, αλλά η δική μου. Στο Πήλιο με την 75 και με τη συμπαράσταση ενός Jeep Wrangler.

Πέμπτη βράδυ μιλάω με τον Αχιλλέα, ιδιοκτήτη του ξενώνα στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, στο Πήλιο, για να ρωτήσω για τον καιρό. “Όλα καλά”, μου λέει. “Λίγο χιονάκι, αλλά τίποτα ανησυχητικό. Ο δρόμος καθαρός. Νo problem.”

“Ωραία, θα γλιστρήσουμε και λίγο”, σκέφτομαι. Που να`ξερα…

 

Παρασκευή απόγευμα, λίγο πριν τη διασταύρωση που ανηφορίζει για το χωριό, χτυπάει το τηλέφωνο. “Που είστε; περιμένετέ με εκεί, μάλλον δεν θα μπορείτε να ανεβείτε!”

 

Σε 10 λεπτά σκάει μύτη η “τζιπάρα” με δέκα εκατοστά χιόνι επάνω. “Πάμε μαζί μέχρι όπου μπορέσεις και το βλέπουμε”. Δεν κάνουμε τέτοιες εξορμήσεις, οπότε δεν διαθέτει αλυσίδες η 75. Κακώς. Και θα εξοπλιστούμε. Το πάθημα μας γίνεται μάθημα…

 

Τρία-τέσσερα χιλιόμετρα πριν το χωριό, μετά από αρκετή υπερστροφή με το μπλοκέ να δουλεύει υπερωρίες και το χαμόγελο στ`αυτιά, σταματάμε στην άκρη και αναλαμβάνει το Wrangler -παντός καιρού- να μας ανεβάσει στον ξενώνα. Εξυπηρέτηση από άλλο πλανήτη από τον Αχιλλέα, που έγινε μέχρι και σοφέρ για χάρη μας. 

 

Το επόμενο πρωί, με τον χιονιά να έχει υποχωρήσει και τον δρόμο καθαρό, πλέον, κατεβαίνουμε για την 75 και… “τι δρομάρα είναι αυτή που ανεβαίνει προς το χωριό!”. Στροφοδιαδρομή, με άσφαλτο “σμυριδόπανο”. Η συνέχεια προς Μηλιές και Τσαγκαράδα, αντίστοιχη.

Βουνίσια διαδρομή, με εναλλαγή ανηφόρας – κατηφόρας, θέα στον Παγασητικό κόλπο και το Αιγαίο, με τα χιονισμένα γραφικά χωριά του Πηλίου να “δένουν” το όλο σκηνικό. Ελλάδα στα καλύτερά της. Ό,τι καλύτερο για Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Και όχι μόνο.

Αν δεν έχετε επισκεφτεί το Πήλιο, σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, με ιδανικές εποχές την άνοιξη και το φθινόπωρο, που η φύση σε τρελαίνει με την παλέτα των χρωμάτων της. Φύση, απομόνωση από την φασαρία της καθημερινότητας και φυσικά άψογη φιλοξενία, τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση, με ανθρώπους που σε κάνουν από την πρώτη στιγμή να νιώθεις σαν στο σπίτι σου και σε σκλαβώνουν με την ευγένειά τους.

Χιονισμένο Πήλιο. Αγαπημένες διαδρομές, υπέροχα τοπία

Χριστούγεννα με τον αγαπημένο μου άνθρωπο, την Alfa, ιδανικές διαδρομές και τέλειους ανθρώπους. Αρκούμαι σ`αυτά…
Καλές γιορτές, petrolheads. Όπου κι αν σας βρίσκουν.

 

Υ.Γ. Το Jeep της φωτογραφίας, πωλείται. Για τυχόν ενδιαφερόμενους.

  Photo: V27photography

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει