Ποια ήταν η ηδονοβλεψία της ζωής σου;

Post date:

Author:

Category:

Ηδονοβλεψία είναι να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του. Να το ακολουθείς κατά πόδας μαγνητισμένος. Να σε στιγμάτισε κάποτε μία εικόνα του τάδε αυτοκινήτου. Να κολλάς κάθε φορά που το συναντάς. Ο έρωτάς σου. Ο δικός σου;

Ferrari F40 ηδονοβλεψία

Η αυτής εξοχότης Ferrari F40, κάπου στην Ελλάδα. Παρακαλούνται οι αναμάρτητοι να μη σχολιάσουν περί διπλής λωρίδας και διαταράξουν το ζεν της στιγμής


Η ηδονοβλεψία είναι εκείνο το Μ3 που είχες βάλει αφίσα στο εφηβικό σου δωμάτιο. Εκείνο που σε στιγμάτισε και σε συντρόφευε τα βράδια. Ή όποιο ήταν για σένα

Οι επιστήμονες λένε πως, κατά τη διάρκεια της εφηβείας μας, εικόνες γυναικών στο οικογενειακό μας ή και ευρύτερο περιβάλλον μάς διαμορφώνουν έναν αισθητικό χάρτη.

- Διαφήμιση-

Είναι μία χαρτογράφιση που συντελείται κάπου στο βάθος του εγκεφάλου.

Συχνά είναι καθοριστική: οι περισσότερες γυναίκες που μας αρέσουν στο υπόλοιπο του βίου μας κινούνται πάνω-κάτω σε εκείνα τα πρότυπα που κάποτε τέθηκαν εντός μας.

Το παρόν κείμενο δεν φιλοδοξεί ερωτικές αναζητήσεις αλλά κάπως έτσι συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα που μας καθόρισαν.

Αυτά για τα οποία γυρνάει το κεφάλι ακαριαία με το που τα πιάνει το μάτι μας, κάπου στο βάθος.


Fiat Uno Turbo

Είναι άτιμο πράμα ο αμφιβληστροδειδής του petrolhead. Βαθιά εξασκημένος, με γρήγορο σκανάρισμα της περιοχής και άμεσο μήνυμα στον εγκέφαλο πως μόλις εντοπίστηκε το αντικείμενο του πόθου μας

Porsche 911 GT3. Η πίσω όψη

Ηδονοβλεψία εστί

Ηδονοβλεψία είναι εκείνη το παντικλίκι με τη Veloce που ‘κανε ένας άγνωστος τύπος κάποτε και που καρφώθηκε στη μνήμη.

Ή η πρώτη γρήγορη βόλτα με το GTi ενός μεγαλύτερου φίλου (με δίπλωμα οδήγησης). Το υπεραυτοκίνητο που ΄χε παρκάρει μια μέρα κάτω απ΄το σπίτι σου.

Μπορεί να ‘ναι εκείνο το απίστευτο σχήμα της Stratos, η θέα μίας Ferrari F40 κάπου στα βόρεια της χώρας, ο ήχος του Impreza με τον McRae να καταπίνει τις χωμάτινες ειδικές.

Μπορεί να ‘ναι και κάτι απλό, μικρό και, για άλλους, ασήμαντο. Σημασία έχει πως αυτό το αυτοκίνητο ήταν η δική σου ηδονοβλεψία.

Εξαιρετικά αφιερωμένη στο αυτοκίνητο που αγάπησες και ίσως ποτέ δεν απέκτησες.


Ferrari Modena

Photo: G.V.

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει