Πώς είναι να ζεις σε ένα βαν; Από τον Alex Honnold

Post date:

Author:

Category:

O 33χρονος Alex Honnold είναι ο πιο διάσημος επαγγελματίας ελεύθερος αναρριχητής. Το «ελεύθερος» σημαίνει χωρίς σχοινιά. Χωρίς καμία απολύτως προστασία. Που επίσης σημαίνει ότι αν γλιστρήσει, πεθαίνει. 

Ο Alex Honnold κάνει ακόμα και τους αγώνες αυτοκινήτου -ένα σπορ εκ φύσεως επικίνδυνο- να μοιάζει με παιδικό πάρτι. Ζει σε ένα βαν. Και αυτή είναι η εμπειρία από μέσα

Στο βαν που βλέπετε, ένα Ford Econoline E-150, o Alex Honnold έχει ζήσει για περισσότερο από µία δεκαετία. ∆ιένυσε κάποια 320.000 χιλιόµετρα µαζί του. Σχετικά πρόσφατα πήρε ένα άλλο, λίγο µεγαλύτερο.

Ο Honnold είναι ο πρώτος και ο µόνος που έχει σκαρφαλώσει το el Capitan χωρίς καµία προστασία. Στα 884 µέτρα. Χρειάστηκε 3 ώρες και 45 λεπτά

- Διαφήμιση-

alex-honnold-van

Το ρεκόρ του έγινε ευρύτερα γνωστό, πέρα απ΄το στενό κύκλο των αναρριχητών, µέσω του ντοκιµαντέρ που «γύρισε» το National Geographic.  Έχει τίτλο «Free Solo» (όπως λέγεται και το συγκεκριµένο σπορ) και φέτος απέσπασε βραβείο Όσκαρ. Υπάρχει και στο YouTube. Αξίζει να τo δείτε

Ο Honnold λέει για τη ζωή του στο βαν πως «δεν είναι κατ’ ανάγκην τόσο ελκυστική, αλλά, να, µου αρέσει να είµαι κοντά στους βράχους. Θα ‘θελα, επίσης, µε κάποιο µαγικό τρόπο να µπορούσα να µεταφέρω ένα σπίτι από το ένα σηµείο σε κάποιο άλλο.

Οπότε, ναι, το να ζεις µέσα σε βαν είναι βολικό. Καµιά φορά, όταν τύχει να µείνω σε κάποιο ξενοδοχείο και θέλω το βράδυ να πάω στην τουαλέτα, σκέφτοµαι τι ωραία που είναι στο βαν µου όπου παίρνω το µπουκάλι µου δίπλα απ΄ το στρώµα µου…».

Ξεφυλλίστε περισσότερες ιστορίες στους δρόμους κλικάροντας στο νέο, διεθνών προδιαγραφών Best of Cars 2019.

 

best-of-cars-2019-4drivers

Photo: alexhonnold.com / Jimmy Chin / 4Drivers.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει