Πώς είναι να ζεις σε ένα βαν; Από τον Alex Honnold

Post date:

Author:

Category:

O 36χρονος Alex Honnold είναι ο πιο διάσημος επαγγελματίας ελεύθερος αναρριχητής. Το «ελεύθερος» σημαίνει χωρίς σχοινιά. Χωρίς καμία απολύτως προστασία. Που επίσης σημαίνει ότι αν γλιστρήσει, πεθαίνει 

Alex Honnold van

Ο Alex Honnold κάνει ακόμα και τους αγώνες αυτοκινήτου -ένα σπορ εκ φύσεως επικίνδυνο- να μοιάζει με παιδικό πάρτι. Ζει σε ένα βαν. Και αυτή είναι η εμπειρία από μέσα


Στο βαν που βλέπετε, ένα Ford Econoline E-150, o Alex Honnold έχει ζήσει για περισσότερο από µία δεκαετία

∆ιένυσε κάποια 320.000 χιλιόµετρα µαζί του. Σχετικά πρόσφατα πήρε ένα άλλο, λίγο µεγαλύτερο.

Ο Honnold είναι ο πρώτος και ο µόνος που έχει σκαρφαλώσει το el Capitan χωρίς καµία προστασία. Στα 884 µέτρα. Χρειάστηκε 3 ώρες και 45 λεπτά

alex-honnold-van

Το ρεκόρ του έγινε ευρύτερα γνωστό, πέρα απ΄το στενό κύκλο των αναρριχητών, µέσω του ντοκιµαντέρ που «γύρισε» το National Geographic. 

Έχει τίτλο «Free Solo» (όπως λέγεται και το συγκεκριµένο σπορ) και απέσπασε βραβείο Όσκαρ. Υπάρχει και στο YouTube. Πραγματικά αξίζει να τo δείτε.


Porsche 962 C Supermarket

Ζώντας μέσα σε ένα βαν

Ο Honnold λέει για τη ζωή του στο βαν πως «δεν είναι κατ’ ανάγκην τόσο ελκυστική, αλλά, να, µου αρέσει να είµαι κοντά στους βράχους»

Προσθέτει, επίσης ότι θα ‘θελε, µε κάποιο µαγικό τρόπο να µπορούσε να µεταφέρει ένα σπίτι από το ένα σηµείο σε κάποιο άλλο.

«Οπότε, ναι, το να ζεις µέσα σε βαν είναι βολικό», συνεχίζει.

«Καµιά φορά, όταν τύχει να µείνω σε κάποιο ξενοδοχείο και θέλω το βράδυ να πάω στην τουαλέτα, σκέφτοµαι τι ωραία που είναι στο βαν µου όπου παίρνω το µπουκάλι µου δίπλα απ’ το στρώµα µου»


Photo: alexhonnold.com / Jimmy Chin

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει