Πώς να τρακάρεις τη Supra (video)

Είναι το σκληρό μάθημα που μπορεί να σε διδάξει ένα track-day: Πώς να τρακάρεις τη Supra. Που, κανονικά, για όλα φταίει το γκαζόν

Πώς να τρακάρεις τη Supra

Ένας YouTuber που συνηθίζει να ανεβάζει video από την αγαπημένη του Toyota Supra, την έκανε «σώβρακο». Μετά συγχωρήσεως κιόλας. Κρίμα τα «μπιμπικωτά» Yokohama Advan


Πώς να τρακάρεις τη Supra; Βασικά, δεν είναι και τόσο δύσκολο. Ως ένα ισχυρό πισωκίνητο θέλει την προσοχή του. Για να μην κλαίς στο «μετά»

Το video δείχνει τον αγαπητό κύριο Jackie Ding να έχει πάει με τη Supra σε ένα track-day. Είχε προηγηθεί και ένα άλλο, στο κανάλι του στο Tube, όπου σχολίαζε τους ψεύτικους αεραγωγούς της Toyota.

- Διαφήμιση-

Εν προκειμένω το ζήτημα ήταν ένα time attack. Με τη φόρμα, τα γάντια και χωρίς «καν να πιέζει», όπως τουλάχιστον περιγράφει στο video. Σε μια παραταμένη, όπως μάλλον φαίνεται, καμπή με διπλό apex. Με την ευκαιρία, αν αναρωτιέσαι πώς σημαδεύεις την κορυφή της στροφής ή τι είναι το late apex ή ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να περνάς τις καμπές, καλύτερα να δεις και αυτό το video.

Στο θέμα μας, πάντως, κάπου εκεί ήταν που η αριστερή πλευρά της Supra βρήκε χορτάρι. Η γνωστή ταινία «Για όλα φταίει το γκαζόν», του 1995, προφανώς δεν είχε κατά νού τον Ding. Αλλά ταιριάζει ταμάμ. Σύμφωνοι, υπάρχει και το «Τελευταία Έξοδος».

Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή στο πώς να τρακάρεις τη Supra. Απότομη αλλαγή συντελεστή τριβής, αποσταθεροποίηση, άφημα γκαζιού και μετά στο έλεος της μπαριέρας. Η οποία πάντα σε κρατά έρμαιο της τύχης της ως προς με τι είδους ζημιά θα τη γλιτώσεις.

Το υστερόγραφο με τον Έλληνα πίσω από τη Supra

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις σχετικά με την Toyota Supra είναι αυτή όπου μας μιλά ο κ. Βασίλης Κόπελας.

Εργάζεται στην «καρδιά» της αυτοκινητοβιοµηχανίας, στα κεντρικά της Toyota Europe, στις Βρυξέλλες, συµµετείχε στη δηµιουργία της Supra και είναι ο άνθρωπος ο σωστός για µία αποκλειστική, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση στο 4Drivers.gr για ένα αυτοκίνητο που περιμέναμε καιρό. Για την ακρίβεια, είκοσι έξι ολόκληρα χρόνια. Ξεφυλλίστε την.

Βασίλης Κόπελας Toyota Supra

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει