Πώς να βγάλεις χρήματα από το χρέπι

Post date:

Author:

Category:

Αν γκουγκλάρεις σήμερα τη φράση «Πώς να βγάλεις χρήματα», θα σου βγάλει 391.000 αποτελέσματα. Στο 4Drivers κάναμε το πείραμα για ένα επιπλέον

lancia delta πώς να βγάλεις χρήματα από το χρέπι

Στις αγγελίες κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα που ή έχουν κατατεθεί εδώ και χρόνια οι πινακίδες Ή που διατίθενται μόνο ως ανταλλακτικά. Όπως η εικονιζόμενη Lancia Delta. Ή μία παλιά BMW. Ή κάτι που περιγράφουμε παρακάτω. Πώς να βγάλεις χρήματα; Το προσπαθήσαμε ως πείραμα


Συγκεκριμένα, βρήκαμε μία BMW E21. Ξέρετε, την «αρχαία». Είχε μεταβιβαστεί στο σημερινό της ιδιοκτήτη μόνο με μία δήλωση από τον προηγούμενο – το κοινώς λεγόμενο «χωρίς χαρτιά». Ε, δοκιμάσαμε να βρούμε πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί οικονομικά

Βάλαμε στο mobile.de (η πιο γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών αυτοκινήτου σε ευρωπαϊκό περιβάλλον) μία αγγελία. Διευκρινίζοντας πως το αυτοκίνητο βρισκόταν στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον υπήρξε μεγάλο. Όπως και η διαφορά τιμής. Ενδεικτικά, η συγκεκριμένη BMW E21 είχε τιμή πώλησης στην Ελλάδα €1.200 και η αγγελία που βάλαμε στη Γερμανία ήταν €5.500.

Τι θα πρέπει να ξέρεις

Χρειάστηκε να γίνει δήλωση οριστικής εξαγωγής του αυτοκινήτου. Καλό είναι επίσης ο κινητήρας να είναι μέσα στις εργοστασιακές επιλογές του κατασκευαστή για να μην υπάρξουν επιπλοκές κατά τη διαδικασία της εξαγωγής.

Θα πρέπει, φυσικά, να υπολογίσετε το κόστος μεταφοράς καθώς τα περισσότερα τέτοιου τύπου αυτοκίνητα ούτε καν κινούνται. Είναι η διαδικασία της «μετακόμισης», είτε οδικώς είτε από το λιμάνι, για παράδειγμα, της Πάτρας όπου θα το περιμένει συνεργάτης σας.

Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το κόστος ασφάλισης (η λεγόμενη πράσινη κάρτα) και βέβαια ένας άνθρωπο εμπιστοσύνης στο εξωτερικό για να λειτουργήσει ως ενδιάμεσος ή και κύριος συναλλασσόμενος. Είναι ο σημαντικότερος συνδετικός κρίκος.

Τέλος, θα πρέπει να έχετε υπόψιν πως το ενδιαφέρον στο εξωτερικό υπάρχει συνήθως για αυτοκίνητα που έχουν να πουν «κάτι» στην αυτοκίνηση. Δεν σημαίνει, δηλαδή, πως ό,τι είναι παλιό και καταδικασμένο εδώ το περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες έξω. 

Μία BMW 2002; Μια ιδιαίτερη Lancia; Κάτι σε κλασική Mercedes; Ένα παλιό Scirocco; Γενικά, να υπάρχει αυτό που λέμε «χαρακτήρας» στο όχημα. Όχι κάτι απρόσωπο και διαδικαστικό. Κάτι που κάποτε άρεσε πολύ. Έστω κι αν πλέον είναι χρέπι.

Απ’ το να το τρώει ο πανδαμάτωρ χρόνος, ας το χαρεί ο επόμενος. Και αν βγεί και ένα καλό μεροκάματο, δεν είναι κακό.


Photo: 4Drivers

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

DS 3 Crossback. Γενναιότητα σε ελληνική άσφαλτο

To DS 3 Crossback λέει πως «θέλει να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της βιομηχανίας». Δεν το ακούς συχνά αυτό στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη και πολλάκις κοπιαρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Η ελευθερία τού να μην ανήκεις

«Αυτές τις μέρες συμπληρώνονταιι 8 χρόνια 4Drivers. Και αν έπρεπε ένα μόνο κείμενο να χαρακτηρίσει τη φιλοσοφία του, είναι αυτό. Μόνο freedom - που θα ´λεγε και ο Braveheart»

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

«Βαρετό» Golf; Σηκώνει πολλή συζήτηση

Λίγο πριν την εμφάνιση του Golf Mk8, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία ρεαλιστική τάξη

Μικρά αυτοκίνητα υπό απειλή. Ποια είναι;

«Ένα μικρό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φτηνό. Αλλιώς δεν θα πουλήσει. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά στα μίνι αυτοκίνητα. Μερικές φορές και στα υπερμίνι»

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»