Ποτέ. Ποτέ. Τι δεν θα έκανα ποτέ στο δικό μου αυτοκίνητο

Post date:

Author:

Category:

Μη. Τζιζ. Ζαμέ. Νέβερ. Ποτέ. Πώς το λένε; Ένας αναγνώστης του 4Drivers γράφει για το τι είναι απαγορευτικό στο προσωπικό του αυτοκίνητο

BMW 1 Series sand

Ο κύριος Mario-Gunter Frastas με τη δική του BMW 116 και τα έξι πράγματα που ήταν για αυτόν διαχωριστική γραμμή


Συγχώρεσέ με, καλή μου Dolly, όπου κι αν είσαι τώρα, πάντα θα θυμάμαι τα ατελείωτα ταξίδια που κάναμε μαζί. Όμως…

1. Ποτέ πια προσθιοκίνητο

Στην πράξη ό,τι έμαθα στο χώμα το ‘μαθα.  Όταν βλέπω χωμάτινο δρόμο, το τιμόνι λες και στρίβει μόνο του προς τα εκεί.

2. Ποτέ υπέρμαχος του stance 

Όπερ σημαίνει ποτέ έξτρα χαμήλωμα, πιο σφιχτή ανάρτηση, λάστιχα χαμηλού προφίλ κλπ. Χαλάλι σε αυτόν που θα με προσπεράσει. Θα κάνω απλώς στην άκρη.

3. Ποτέ δούλος τού φαίνεσθαι

Κλείνω τα μάτια κι αφήνω το feeling να με κυριεύσει, όπως κάνει ένας καλός Jedi. Δεν ενδίδω στο design. Εκεί, εκτιμώ, κατοικεί η σκοτεινή πλευρά. Αυτήν στην οποία οι πολλοί παρασύρονται.

«Τι ωραίο αυτοκίνητο», σου λέει «Το είδες όμως κι από μέσα;», σκέφτομαι εγώ. Και δεν μιλώ για το «σαλόνι». Ποτέ, λοιπόν,  επιλογή αυτοκινήτου με κριτήριο την εμφάνιση. «Μείνε συγκεντρωμένος. αγόρι μου», λέω μέσα μου. Και μένω

4. Ποτέ «Μα έλα, πάρ’το αλλιώς»

Δώσε μου μια τίμια ποιότητα στην κατασκευή και μην μου την ανταλλάζεις με μεγάλη ιπποδύναμη. Ούτε την πολυτέλεια ζητώ. Την απεχθάνομαι το ίδιο.

Ναι, κάποιες εταιρείες θα είναι πάντα φτηνιάρικες. Ποτέ, λοιπόν, «φτηνό και καλό», επειδή, και καλά, διαθέτει το μισό ιππικό του Ναπολέοντα.5. Ποτέ το κλειδί στον…

Ο Batman φτάνει με το Batmobile και την καλή του Catwoman σε ένα ακριβό εστιατόριο. Μετά, ο Batmn ανοίγει την πόρτα, τινάζει την κάπα του βγαίνοντας και όλοι μένουν κάγκελο! 

«Ο Batman!», ψιθυρίζουν.

Τότε ο Μπάτμαν πετάε τα κλειδιά και λέει: «Πάρκαρέ το, μικρέ».
Και τότε ακριβώς είναι που εγώ πετάγομαι από τον ύπνο μου λουσμένος στον ιδρώτα! Ουφ, ένας κακός εφιάλτης ήταν!
Εξηγούμαι: δεν έχω κάτι με τους παρκαδόρους. Κι αυτοί μια δουλειά κάνουν. Αλλά ποτέ δεν δίνω τα κλειδιά μου πουθενά. Eντάξει, τα δίνω σ’ εκείνη.

6. Ποτέ στην κόντρα

Αν δούμε τον οδηγό σαν αναπόσπαστο μέρος του αυτοκινήτου, τότε ποτέ-ποτέ-ποτέ μην προσδιορίζεις το αυτοκίνητό και τη σχέση σου με αυτό συγκρίνοντάς σε με τους άλλους. Έτσι κι αλλιώς, με τους άλλους ή και χωρίς αυτούς, είναι πάντα το δικό σου όριο που κυνηγάς.


Γιάννης Κωνσταντόπουλος

Photo: Mario-Gunter Frastas / 4Drivers

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει