Πουλάς το χρέπι; Φτιάξε ένα βίντεο

Post date:

Author:

Category:

Λένε πως η πώληση ενός αυτοκίνητου είναι θέμα τιμής. Ισχύει. Αλλά κυρίως είναι θέμα μάρκεντινγκ. Ακόμα και για ένα αυτοκίνητο-χρέπι

Peugeot χρέπι

Η φωτό είναι διακοσμητική. Ντεκόρ και μόνο. Γιατί, ως γνωστόν, το χρέπι κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Και ουχί σε ακινησία


Θα μπορούσα, λόγω ιδιότητας, να παραθέσω μερικά παραδείγματα, από πανάκριβα κινητά, μέχρι μηδενικής χρησιμότητας gadgets, που κάνουν πάταγο στην αγορά, αποκλειστικά λόγω υψηλών marketing budgets

Μόνο η Samsung, διαθέτει περισσότερα 14 δις. δολάρια το χρόνο. Και δεν θέλεις να ξέρεις τι ξοδεύει η Apple. Κλείνει η παρένθεση.

Όμως, ένας τύπος, που λες, κάπου στην Αυστραλία, κατάφερε να πουλήσει ένα μέτριο αυτοκίνητο. Τι μέτριο, χρέπι σκέτο.

Το Holden Barina του 1999 (γνωστό στην ημεδαπή ως Opel Corsa), δεν έπιανε κανονικά ούτε χιλιάρικο. Σε Euro ή AUD δεν έχει σημασία.


κρυφή γοητεία του παλιού αυτοκινήτου

Κάνε μια ψηφιακή καμπάνια. Μπορείς

Όμως, από τη θέση του digital director σε διαφημιστική, ο David Johns επιστράτευσε μερικά απ’ τα καλύτερα ταλέντα, για να φτιάξει μια επιτυχημένη online καμπάνια.

Αποτέλεσμα ήταν ένα website, ένας λογαριασμός στο twitter και ένα βίντεο. Ειδικά το τελευταίο, μέχρι σήμερα «μετράει» κάπου 1,370,000 προβολές. Και οσμίζεσαι το αυτονόητο: το χρέπι βρήκε ιδιοκτήτη. 

Την επόμενη φορά που θα βγάλεις αυτοκίνητο στο σφυρί, σκέψου ξανά: μαγκιά δεν είναι να γυρίζεις κοντέρ, μαγκιά είναι να γυρίζεις βίντεο. Το «πουλάω αέρα»  μεταφράζεται σε clicks και views στη social media κοινότητα. Όπως έκανε το παρακάτω


Fiat Panda Easy Hybrid

Photo: Flickr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει