25 Χρόνια Type R. Όπως λέμε ''respect'' (video)

Post date:

Author:

Category:

Το νέο Civic Type R είναι ο τελευταίος απόγονος στη σκυτάλη των πιο ειδικών μοντέλων της Honda. Αυτά είναι μερικά απ΄τα πιο εμβληματικά μοντέλα με το σωστό λογότυπο

Για να πετύχoυν το σκοπό τους, τα Type R υποβάλλονται σε εκτενή αεροδυναμική ανάλυση, δοκιμή και εξέλιξη. Η ομάδα εξέλιξης εργάζεται ακούραστα για τους στόχους της μέσω υπολογιστικών μοντελοποιήσεων CFD και δοκιμών στην αεροδυναμική σήραγγα, στις ειδικές εγκαταστάσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Honda, στη Sakura, στην Ιαπωνία, εκεί όπου εξελίσσονται οι κινητήρας της Honda για τη Formula 1.

Οι εργασίες εξέλιξης στα νέα μοντέλα τεκμηριώνονται μέσω εκτενών δοκιμών πρωτοτύπων στο δρόμο και σε πίστες,  όπως το σιρκουί της F1 στη Suzuka, το Nürburgring Nordschleife και οι εγκαταστάσεις δοκιμών της εταιρίας στο Takasu.

Η γενεαλογία των Type R κρατάει εδώ και 25 χρόνια. Η ”φανέλλα” είναι βαριά και υπάρχει λόγος. Τον βλέπετε στο video που ακολουθεί.

Photo: Autocar

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει