Πώς να περάσεις τον Σένα (βίντεο)

0
1500

Σένα vs Πικέ. Ήταν στη μεγάλη ευθεία του Grand Prix Ουγγαρίας, το 1986. Kαι ήταν το προσπέρασμα που ο Άιρτον θα θυμόταν για πολύ καιρό


Ο Σένα οδηγούσε τη Lotus-Renault με τα όμορφα αυτοκόλλητα της John Player & Sons

Ο συμπατριώτης του, Νέλσον Πικέ, τη Williams-Honda. 

O Άιρτον είχε ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν παίρνοντας μια δεύτερη θέση στη Βραζιλία (θυμηθείτε, η πρώτη του νίκη στην πατρίδα του ήρθε το 1991 και ήταν επεισοδιακή) και κερδίζοντας στο Grand Prix Iσπανίας.

Η στιγμή, ωστόσο, που έμεινε αξέχαστη ήταν με τον Πικέ στην Ουγγαρία. Στο τέλος της ευθείας. Ψάχνοντας για αυτά τα τελευταία εκατοστά οριακού φρεναρίσματος

Ο Πικέ κάνει την κίνηση και προσπερνά πλαγιολισθαίνοντας τον Άιρτον. Μερικοί είπαν πως ήταν ανορθόδοξος ο τρόπος προσπεράσματος. Σίγουρα, όμως, θεαματικός.

Ένα μάθημα, λοιπόν, του πώς να προσπεράσεις τον βραζιλιάνο θεό. Παρότι δεν άρεσε στον σχολιαστή.


GR vs Type R ξενέρωτο βίντεο

Προηγούμενο άρθρο‘’The popometer’’. Ναι, σωστά κατάλαβες
Επόμενο άρθροΟ Νίκο Ρόσμπεργκ δοκιμάζει το ID.R (βίντεο)
4Drivers Team
«Η ζωή είναι πολύ μικρή για να οδηγείς βαρετά αυτοκίνητα» είναι το motto του 4Drivers. Φροντίζουμε να το θυμόμαστε. Οδηγούμε, διαβάζουμε, χανόμαστε στον ψηφιακό ωκεανό, ονειρευόμαστε το αυτοκίνητο με το οποίο θα «κλείσουμε» ως οδηγοί και ανταλάσσουμε απόψεις χωρίς να ανήκουμε σε καμία μπράντα, σε κανένα «στρατόπεδο». Μόνο ελευθερία γνώμης και σεβασμός για το σωστό, καλοσχεδιασμένο αυτοκίνητο απ' όπου και αν προέρχεται. Στο ενδιάμεσο όλων των παραπάνω, υποτίθεται πως γράφουμε κείμενα. Just Journalism.