Πώς να περάσεις τον Senna (vid)

Post date:

Author:

Category:

Ήταν στη μεγάλη ευθεία του Grand Prix Ουγγαρίας, το 1986. Kαι ήταν το προσπέρασμα που μεγάλος Ayrton Senna θα θυμόταν για πολύ καιρό

Ο Ayrton οδηγούσε τη Lotus-Renault με τα όμορφα αυτοκόλλητα της John Player & Sons. Ο συμπατριώτης του, Nelson Piquet, τη Williams-Honda. 

O Senna είχε ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν κερδίζοντας μια ιδιαίτερα συναισθηματική νίκη στη Βραζιλία και έχοντας πάρει μια δεύτερη θέση στο GP Iσπανίας πίσω από τη Williams.

Η στιγμή, ωστόσο, που έμεινε αξέχαστη ήταν με τον Piquet στην Ουγγαρία. Στο τέλος της ευθείας. Ψάχνοντας για αυτά τα τελευταία εκατοστά οριακού φρεναρίσματος.

Ο Piquet κάνει την κίνηση και προσπερνά πλαγιολισθαίνοντας τον Ayrton.

Μερικοί είπαν πως ήταν ανορθόδοξος ο τρόπος προσπεράσματος.

Σίγουρα, όμως, θεαματικός.

Ένα μάθημα, λοιπόν, του πώς να προσπεράσεις το θεό – παρότι δεν άρεσε στον σχολιαστή…

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Μιχάλης Λάμπρου
Μιχάλης Λάμπρου
Θήτευσε σε ιαπωνικά σεντάν (του μπαμπά). Στη συνέχεια ανακάλυψε την τέχνη τού να περπατά αθόρυβα, σαν τη γάτα τη νύχτα, και να παίρνει τα κλειδιά (του μπαμπά). Γράφει εξ αποστάσεως για το 4D (επαρχία, γαρ) και θέλει να μετακομίσει Αθήνα για να οδηγεί περισσότερα δημοσιογραφικά. Αν τον αφήσει ο μπαμπάς. Όσον αφορά τα αυτοκίνητα, του αρέσουν μόνο τα «μαμά».

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»

Citroën C5 Aircross. Το Citroën της δεκαετίας πάει «σφαίρα»

«Το Citroën C5 Aircross SUV μάλλον δικαιολογημένα μόλις έκανε επίδοση-ρεκόρ για τη μάρκα. Τολμηρό, άνετο, τόσο ποιοτικό όσο ποτέ και με χαρακήρα τυπικά Citroën»

Τρέχοντας με Radical. Η έξυπνη κίνηση της χαρντκορίλας

Η Radical θέλησε να μπει ως ένας άλλος ριζοσπάστης στο «χώρο» του εστιασμένου, πισταδόρικου motorsport