Σαν σήμερα. Senna vs Prost. Η τελευταία τους φορά

Post date:

Author:

Category:

Όχι, το φινάλε της κόντρας μεταξύ Ayrton και Alain δεν παίχτηκε με μονοθέσια της F1. Ήταν με kart, από ‘κει που ξεκίνησαν και οι δύο

Είκοσι πέντε χρόνια πριν, το διήμερο 18–19 Δεκεμβρίου του ’93, ήταν η τελευταία φορά που οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι ρόδα με ρόδα, κατά τη διάρκεια αγώνα kart που έγινε για φιλανθρωπικούς σκοπούς, στο στάδιο Palais Omnisport – Bercy, στο Παρίσι. 

Διοργανώθηκε απ΄τον πρώην οδηγό της F1, Philippe Streiff, και όλα τα μεγάλα ονόματα της εποχής ήταν εκεί. Senna, Prost, Panis, Herbert, de Cesaris, Martini, Gachot, Hill.

H λεπτομέρεια της εκδήλωσης: ο Senna εμφανίστηκε με μια κατάλευκη φόρμα, μόνο με τους δικούς του χορηγούς και το γνωστό λογότυπό του, αφού το συμβόλαιό του με τη McLaren έληγε σε λίγες μέρες, στις 31 Δεκεμβρίου, και συνεπώς δεν μπορούσε να φορέσει ακόμα τη φόρμα της Williams, με την οποία είχε υπογράψει για το 1994.

Για την ιστορία, η ομάδα του Ayrton τερμάτισε στην 3η θέση με τον «κύριο καθηγητή», Alain Prost, στην πρώτη και τον αείμνηστο, πλέον, Andrea “de Crasheris” (το γνωστό παρατσούκλι του λόγω των πολλών ατυχημάτων του) στη δεύτερη.

Απόλαυση να βλέπεις παγκόσμιους πρωταθλητές να το απολαμβάνουν, μονίμως με το πλάι, ενώ, κλασικά, οι Senna-Prost είχαν «τα δικά τους» ακόμη κι εκεί. Άλλωστε ο «θεός» Ayrton είχε δηλώσει ότι θεωρούσε τις πρώτες χρονιές του στην Ευρώπη απ`το ’78, τις πιο όμορφες στο σπορ. Χωρίς συμφέροντα, χωρίς χρήματα. ”Pure racing, pure driving, pure competition”, όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

Τυχεροί όσοι το παρακολούθησαν τότε, από κοντά, αλλά κι εμείς που το Tube διαθέτει τέτοια διαμάντια δημοκρατικοποιώντας το content.

Photo: World racing images/ (Jean-Francois Galeron

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει