Η τελευταία Porsche του Steve McQueen (video)

Post date:

Author:

Category:

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Steve McQueen. Ωραίος, βασιλιάς του coolness, αγωνιζόμενος, εραστής, αντρικό αρχέτυπο. Αυτή ήταν η τελευταία Porsche που είχε στο γκαράζ του

Steve McQueen

Το 1976 ο ηθοποιός Steve McQueen αγόρασε την τελευταία του Porsche. Ήταν μια 930 Turbo και ο γιος του, Chad McQueen, μιλά για τη σχέση του πατέρα του με τα μηχανοκίνητα. Ένεκα η μέρα


Η Porsche 930 Turbo ήταν σ’ αυτό το υπέροχο «Slate Grey». Για την ιστορία, το συγκεκριμένο χρώμα υπήρχε μέχρι και τις μέρες μας ακόμα στο χρωματολόγιο του Τσουφενχάουζεν

Ήταν αυτοκίνητο με ειδικό «βάρος» στη ζωή του μεγάλου Steve. Τι ήταν αξιοσημείωτο, μεταξύ άλλων, έξτρα σ’ αυτή την ιδιαίτερη 911; Η προσθήκη ενός διακόπτη στο ταμπλό που έσβηνε τα πίσω φώτα.

Ήταν ειδική παραγγελία του McQueen ώστε να μη φαίνεται η πίσω πινακίδα του όταν περνούσε μπροστά από μπλόκα. Τότε, σ’ εκείνες τις άγριες βόλτες στη διάσημη Mulholland Drive.

Steve McQueen's Porsche 911

Και μόνο που τα «επώνυμα», μαλακά μόρια του «Mr Cool» κάθισαν εκεί, είναι ενδεικτικό του πώς αυτό το αυτοκίνητο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον σε δημοπρασίες. Ενημερωτικά, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πουλήθηκε το 2015 έναντι $1,950,000.

Το βίντεο που γυρίστηκε και στο οποίο μιλά ο γιος του, Chad McQueen, τόσο για το ίδιο το αυτοκίνητο όσο και για το ίδρυμα Boy’s Republic, απ’ το οποίο κάποτε πέρασε ο ίδιος ο Steve, έχει ένα άρωμα κλασικά όμορφο.


Photo: Mecum Auctions

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει