Στη «σούβλα». Πασχαλινή automotive αργκό

Post date:

Author:

Category:

σούβλα

Δεν είναι μόνο ο οβελίας, ούτε οι αμέτρητες στάνες από αμνοερίφια που θα νιώσουν τη φυγόκεντρο της σούβλας. Η τελευταία κυκλοφορεί και στα συνεργεία

Η «σούβλα», στη γλώσσα του μάστορα, είναι η μεταλλική κατασκευή που επιτρέπει να στηριχτεί πάνω της το γυμνό σασί ώστε να μπορεί να δουλευτεί με μεγαλύτερη ευκολία.

Πρόκειται για ένα σχήμα ανάποδου ”πι’ που μπορεί να περιστραφεί με ευκολία ώστε, σαν αμνός, το μέταλλο να γυρνάει κατά βούληση (όχι του αμνού…) για τα στάδια της ανακατασκευής.

Στην κεντρική φωτό, για παράδειγμα, μια Porsche 356, γυμνή όπως τη γέννησε μια φορά και έναν καιρό η μήτρα του Τσουφενχάουζεν, δοκιμάζει τη δική της ανάσταση σε μια home made «σούβλα».

Η ανακατασκευή μπορεί να περιλαμνάνει το ξύσιμο κάθε στρώματος προϋπάρχουσας βαφής, την αμμοβολή του ή το όποιο μετέπειτα στάδιο εργασίας έως και το τελικό στάδιο της βαφής αφού το σασί δεν έρχεται σε επαφή με το έδαφος.

Με τη βοήθεια μιας απλής σφήνας ή ενός κατσαβιδιού το κοντράρεις στην επιθυμητή γωνία και ο μάστορας αρχίζει να σολάρει. ΚαλήΑνάσταση!

Photo: Ν. Χρυσικάκης / 4Drivers – Ευχαριστούμε τον κ. Ι.Κ. για την παραχώρηση του χώρου

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει