Στη «σούβλα». Πασχαλινή automotive αργκό

Post date:

Author:

Category:

σούβλα

Δεν είναι μόνο ο οβελίας, ούτε οι αμέτρητες στάνες από αμνοερίφια που θα νιώσουν τη φυγόκεντρο της σούβλας. Η τελευταία κυκλοφορεί και στα συνεργεία

Η «σούβλα», στη γλώσσα του μάστορα, είναι η μεταλλική κατασκευή που επιτρέπει να στηριχτεί πάνω της το γυμνό σασί ώστε να μπορεί να δουλευτεί με μεγαλύτερη ευκολία.

Πρόκειται για ένα σχήμα ανάποδου »πι’ που μπορεί να περιστραφεί με ευκολία ώστε, σαν αμνός, το μέταλλο να γυρνάει κατά βούληση (όχι του αμνού…) για τα στάδια της ανακατασκευής.

Στην κεντρική φωτό, για παράδειγμα, μια Porsche 356, γυμνή όπως τη γέννησε μια φορά και έναν καιρό η μήτρα του Τσουφενχάουζεν, δοκιμάζει τη δική της ανάσταση σε μια home made «σούβλα».

Η ανακατασκευή μπορεί να περιλαμνάνει το ξύσιμο κάθε στρώματος προϋπάρχουσας βαφής, την αμμοβολή του ή το όποιο μετέπειτα στάδιο εργασίας έως και το τελικό στάδιο της βαφής αφού το σασί δεν έρχεται σε επαφή με το έδαφος.

Με τη βοήθεια μιας απλής σφήνας ή ενός κατσαβιδιού το κοντράρεις στην επιθυμητή γωνία και ο μάστορας αρχίζει να σολάρει. ΚαλήΑνάσταση!

Photo: Ν. Χρυσικάκης / 4Drivers – Ευχαριστούμε τον κ. Ι.Κ. για την παραχώρηση του χώρου

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»