Λευκή μαγεία με το Subaru Forester στη Λίμνη Μπελέτσι

Post date:

Author:

Category:

Subaru-Forester-snow-4drivers.gr

Χθες, στα χιόνια με το Subaru Forester. Ένα πραγματικό τετρακίνητο, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πόλη

Λίγoι ίσως την ξέρουν, ακόμα λιγότεροι την έχουν επισκεφθεί Δεν είναι άλλη από τη Λίμνη Μπελέτσι. Σίγουρα ένα από τα πιο ωραία σημεία στην Αττική, μόλις 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και κάποια 40” μέσω Εθνικής οδού.  

Πρόκειται λοιπόν για μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε το 1970 μέσα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. 

Και ναι, μπορεί να είναι ωραία την άνοιξη, αλλά το σκηνικό γίνεται ακόμα καλύτερο όταν χιονίζει. Ειδικά με την ευγενική βοήθεια του Subaru Forester της μοναδικής τετρακίνητής και των χιονολάστιχων.

Ως γνωστόν, άλλο τα 4WD (που αποτελούν την πλειοψηφία των σύγχρονων SUV) και άλλο τα AWD. To Subaru Forester ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, με το καλό, κεντρικό διαφορικό και είναι είδος υπό εξαφάνιση στην αυτοκινητική σκηνή. Το αγαπάμε

Κρύο λοιπόν, λες «θα κάτσω σπίτι», μετά λες «μπα, αυτά είναι για άλλους». Εγώ έχω Subaru, φήμες λένε ότι αυτός ο καιρός και το χιόνι είναι οι ιδανικές συνθήκες για να βγάλεις έξω το αυτοκίνητό σου και να πας στα πιο ωραία σημεία, εκεί που ίσως δεν μπορούν να πάνε οι πολλοί. Με άνεση, ασφάλεια και fun στο μαγικό τοπίο

Στη Λίμνη λοιπόν έχω πάει πολλές φορές, πρώτη φορά όμως την είδα χιονισμένη και πρώτη φορά κατάλαβα ότι ο χειμώνας δεν είναι απλώς για να κάθεσαι σπίτι σου.

Είναι για να κόβεις βόλτες με το Forester, είναι για να παίρνεις τους φίλους σου και να παίζετε στα χιόνια. Γιατί καλώς ή κακώς, όλοι οι άντρες είναι για πάντα παιδιά και μια βόλτα με το αμάξι στο χιόνο σού αφήνει πάντα αυτό το τεράστιο χαμόγελο.

Έτσι λοιπόν και χθες, αποφασίσαμε να μη μείνουμε μέσα, φόρτωμα όλοι στο Forester, τσάντες μπουφάν τα πάντα και φύγαμε για Λίμνη Μπελέτσι.

Ανεβαίνεις την Εθνική, στρίβεις μετά τα πρώτα διόδια στο Καπανδρίτι αριστερά και μετά από 10” βρίσκεσαι εκεί. 

Όλοι στη διαδρομή ρωτούν «μα έχει χιόνια, μα πώς θα πάμε, μα είναι επικίνδυνα». Πολλές φορές έχοντας ένα συμβατικό αυτοκίνητο συνηθίζεις στο ότι δεν μπορείς να πας σε πολλά μέρη. Εγώ μάλλον δεν έχω συνηθίσει έτσι. Αρκεί πάντα να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό και να είσαι πολύ προσεκτικός

Subaru-Forester-snow-4drivers.gr

Subaru-Forester-snow-4drivers.gr

Subaru-Forester-snow-4drivers.gr

Φτάνεις στη Λίμνη Μπελέτσι όπου διαπιστώνεις ότι το τοπίο είναι μαγικό. Όλα γύρω χιονισμένα και η περιοχή μέσα στο χιόνι. Ιδανική αφετηρία για βόλτες με το Forester μέσα στα χιόνια, στις λάσπες, παντού

Ναι, ίσως μια από τις καλύτερες μέρες στη ζωή μου. Γιατί οι άντρες είναι για πάντα παιδιά. Πάντα θέλεις το παιχνίδι σου, πάντα θέλεις να μπορείς να χαρείς με τους φίλους σου, πάντα θέλεις να μπορείς να πας παντού. 

Thanks, Forester. Για άλλη μια φορά με έκανες να διασκεδάσω. Καλή χρονιά και καλές διαδρομές!

Photo: Τάσος Βελιάδης / 4Drivers.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει