Το κράνος δεν είναι φλωριά. Συμφωνείς, Alice;

Post date:

Author:

Category:

Ρομάντζο και δικάβαλο με μία Ιταλίδα. Ένα déjà vu αγκομαχώντας για τον Όλυμπο, σε ένα καυτό καλοκαίρι. Ευτυχώς με κράνος

δικάβαλο κράνος

Η Alice ήταν εκεί. Ευτυχώς κι εγώ. Δικάβαλο rules


Μεσημέρι Τρίτης. Οι μετεωρολόγοι ωρύονται για μία ακόμη φορά για το «δεύτερο κύμα καύσωνα». Ο ελληνικός Ιούλιος κάνει, επιτέλους, την εμφάνισή του με το θερμόμετρο να γράφει 35+

Το στροφόμετρο κινείται νωχελικά ανάμεσα στις 2,000 με 2,500 σ.α.λ.

Τα παράθυρα είναι κατεβασμένα, τα έξι ηχεία παίζουν Dire Straights και στον ορίζοντα, πού και πού, φαίνεται το Αιγαίο – όταν το επιτρέπουν τα έλατα στις πλαγιές του Ολύμπου.

Αγκομαχώντας με τα παπιά

Ξάφνου, το γουργουρητό του Κ20 και οι κιθάρες του «Ηeavy Fuel» δεν ακούγονται. Επικρατεί μια μονότονη παραφωνία.

Ένας μακρόσυρτος, μεταλλικός θόρυβος έρχεται όλο και πιο κοντά, διακόπτοντας την εσωτερική αναζήτηση και την ψυχανάλυση όσων θεωρούμε πως το τετράτροχο είναι εξίσου καλός φίλος με τετράποδο. 

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ξεπροβάλλουν δύο μηχανάκια. «Παπιά», για τους παλαιούς. Δύο GLX, με τις Sebring και τα καρμπιρατέρ που ταίριαζαν σε διπλάσιο κυβισμό, να αγκομαχάνε στην ανηφόρα

Δικάβαλα αμφότερα. Με νεαρούς και νεαρές που προτίμησαν να ζήσουν την καλοκαιρινή ρομαντζάδα στο βουνό αντί για τη θάλασσα. Τους συμπάθησα ήδη. 

Το κράνος δεν είναι φλωριά

Εκείνη τη στιγμή, το ημερολόγιο έπαψε να γράφει 2015. Ήταν 1996

Δε μου ΄κανε εντύπωση, όμως, ούτε η τοποθεσία που διάλεξαν για βόλτα ούτε τα ρετρό δίκυκλα. Το περίεργο είναι ότι όλοι τους φοράνε κράνος.

Δεν ήταν οι πιτσρικάδες στα μηχανάκια. Ήμουν εγώ. Με το ίδιο παπί, να παλεύω με 50 κυβικά να σκαρφαλώσω στο βουνό των θεών.

Η ανάγκη να εντυπωσιάσω και κυρίως να ξεμοναχιάσω τη μελαχρινή 16χρονη Ιταλίδα, φιλοξενούμενη φίλου, με έκανε υπερβολικά αισιόδοξο έως και παράτολμο.

Φορούσαμε σορτσάκια, μαύρο γυαλί και τη νεανική αφέλεια μας. Τίποτε άλλο. Καμία συναίσθηση κινδύνου, καμία συναίσθηση ενεργητικής ή παθητικής ασφάλειας. Υπήρχε μόνο η Ιταλίδα, η Alice. Το παπί ήταν το μέσο για το δικάβαλο. Το βουνό η δικαιολογία

Επιστροφή μια στροφή αργότερα στο τώρα. Πιο χαρούμενος.

Γιατί θυμήθηκα την Ιταλίδα με τη γεύση του καλοκαιρινού εφηβικού φιλιού στο στόμα. Γιατί είδα νέα παιδιά να ‘χουν κάνει κομμάτι της καθημερινότητάς τους το κράνος

Η ασφάλεια δεν θεωρείται φλωριά, όπως πριν είκοσι χρόνια. Δυστυχώς, οι πιτσιρικάδες αυτοί αποτελούν, ακόμη, μειοψηφία. Όμως η μειοψηφία ανδρώνεται.

Το δεξί χέρι ασυναίσθητα τσέκαρε το κούμπωμα της ζώνης.

Η ένταση ανέβηκε, λίγο ακόμα, στο ηχοσύστημα και το Αιγαίο φάνταζε πιο όμορφο από ποτέ.


Super Ειδική Παπάγου Lancia

Photo: 4Drivers.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει