Βρήκαμε το σπάνιο manual της Ferrari F40

Post date:

Author:

Category:

Το manual της F40, το εγχειρίδιο ενός από τα πιο ποθητά αυτοκίνητα του αιώνα. τοτέμ από χαρτί

Ferrari F40 βιβλιαράκια σετ

Το «βιβλιαράκι», το manual της Ferrari F40, δεν το συναντάς συχνά. Όπως και το ίδιο το αυτοκίνητο. Αυτό είναι ένα από τα λίγα αντίτυπα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο


Πόσα χρήματα μπορεί να αξίζει το manual της F40; Ήταν το «πακέτο» που έπαιρνε ο κάθε ιδιοκτήτης αυτού του μυθικού αυτοκινήτου

Της τελευταίας Ferrari που ενέκρινε ο ιδρυτής της εταιρείας, ο Enzo Ferrari, πριν αποχαιρετήσει τον μάταιο τούτο κόσμο, το 1988.

Η επιθυμία του Enzo

Η επιθυμία του γερο-Enzo ήταν η F40 να γίνει οδηγήσιμη αλλά ταυτόχρονα να μη χάσει τον ανόθευτο χαρακτήρα της. Ήθελε να διαφοροποιηθεί σε χαρακτήρα σε σχέση με τους ανταγωνιστές του που έτειναν προς πιο μαλθακά αυτοκίνητα. Ο Enzo ήξερε πως η F40 θα έμενε στην αθανασία και θα τον «ακολουθούσε» ως δείγμα της αγωνιστικής του κουλτούρας.

Τα εγχειρίδια χρήσης της Ferrari F40 περιέχονταν μέσα σε μία τέτοια δερμάτινη θήκη. Σ’ αυτό το πάντα κομψό ταμπά, κατασκευασμένη από τον οίκο Schedoni που φτιάχνει τέτοια ωραία και άλλα πολλά με βάση το δέρμα. Για την ιστορία, δραστηριοποιείται στη Μόντενα, από το 1880. Παλιά φάμπρικα, με περισσότερο παρελθόν και απ΄τη γειτόνισσα, τη Ferrari S.p.A.


Το manual της F40. Αν δεν μπορείς να έχει το όλον, μερικές φορές αρκείσαι στο μέρος. Όχι ότι βγαίνει φτηνά κι αυτό


Το manual της F40, ή τουλάχιστον, το συγκεκριμένο που βλέπετε, προέρχεται από μία Ferrari F40 του 1991. Περιέχει τα τρία κίτρινα βιβλιαράκια με τις οδηγίες χρήσης (αλήθεια, συμπεριλαμβανόταν η ψυχραιμία;), το βιβλίο σέρβις και τη σχετική πλοήγηση στο ζητούμενο. Ο κωδικός εκτύπωσης δείχνει πως τυπώθηκε λίγο πιο πριν από την παράδοση της αντίστοιχης F40. Οι οδηγίες υπήρχαν σε τέσσερις γλώσσες. Ιταλικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Το manual της F40 το αγόρασε κάποιος πριν λίγους μήνες από ένα συνεργείο Ferrari και το ανέβασε για «μπιντάρισμα» στο διαδίκτυο. Όπως μπορείτε να δείτε εδώ, η τιμή «έκλεισε» στα $2,250.

Μαζί με τις πληροφορίες για το manual της F40 βρήκαμε και όλο το αρχείο με τις σελίδες του μία-μία. Δείτε το, έχει ενδιαφέρον.

Με την ευκαιρία, δείτε τις εντυπώσεις του πάντα απολαυστικού Tiff Needell οδηγώντας την στην πίστα. Τι αυτοκίνητο…


Photo: Bring a Trailer

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

DS 3 Crossback. Γενναιότητα σε ελληνική άσφαλτο

To DS 3 Crossback λέει πως «θέλει να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της βιομηχανίας». Δεν το ακούς συχνά αυτό στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη και πολλάκις κοπιαρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Η ελευθερία τού να μην ανήκεις

«Αυτές τις μέρες συμπληρώνονταιι 8 χρόνια 4Drivers. Και αν έπρεπε ένα μόνο κείμενο να χαρακτηρίσει τη φιλοσοφία του, είναι αυτό. Μόνο freedom - που θα ´λεγε και ο Braveheart»

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

«Βαρετό» Golf; Σηκώνει πολλή συζήτηση

Λίγο πριν την εμφάνιση του Golf Mk8, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία ρεαλιστική τάξη

Μικρά αυτοκίνητα υπό απειλή. Ποια είναι;

«Ένα μικρό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φτηνό. Αλλιώς δεν θα πουλήσει. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά στα μίνι αυτοκίνητα. Μερικές φορές και στα υπερμίνι»

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»