60 Χρόνια Jaguar E-type. Η επέτειος της θεάς και οι συλλεκτικές εκδόσεις

Post date:

Author:

Category:

Στις 15 Μαρτίου 2021 συμπληρώνονται ακριβώς έξι δεκαετίες από τη γέννηση ενός από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που κόσμησαν τους δρόμους αυτού του πλανήτη, η εμβληματική E-type. Μέχρι και ο Ένζο Φεράρι τη «ζήλεψε». Και τώρα, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε τη διάθεση μόλις 12 μοναδικών αντιτύπων. Και προφανώς συλλεκτικών

Jaguar E-type 60 years

Έξι κλειστές και έξι ανοιχτές E-type 60 Collection παρουσιάστηκαν για να τιμήσουν την επέτειο της θεάς. Όπως ακριβώς ήταν όταν η Jaguar τις πρωτοπαρουσίασε στο Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης, το 1961


Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές δεν μπορούν να επιλέξουν

Οι συγκεκριμένες E-type πωλούνται μόνο ως ζευγάρι. Κλειστή και ανοιχτή. Αφήστε, λοιπόν, τη φαντασία σας να οργιάσει για το τελικό τιμολόγιο.

Οι κουπέ είναι βαμμένες σε Gunmetal Grey με μαύρα δέρματα και οι roadster στο κλασικό British Racing Green με σουέντ πράσινα δερμάτινα.

Jaguar E-type 60 years
Jaguar E-type 60 years

Πέρα από τα σχετικά λογότυπα που υπενθυμίζουν το μοναδικό της υπόθεσης, κάθε E-type 60 Edition είναι εφοδιασμένη με ένα «κλειστό» κιβώτιο 5 σχέσεων που συνεργάζεται με τον 6-κύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 3,8 λίτρων.

Jaguar E-type 60 years

Επιπλέον, διακριτικές προσθήκες που διευκολύνουν τη χρηστικότητά της έχουν προστεθεί όπως, για παράδειγμα, το Jaguar Classic Infotainment System με το σύστημα πλοήγησης και τη λειτουργία Bluetooth.

Οι μοναδικές E-type φέρουν ηλεκτρονική ανάφλεξη και αναβαθμισμένη ψύξη με αλουμιένιο ψυγείο.

Jaguar E-type 60 years

Τέλος, το καλοκαίρι του 2022 -πιθανόν λόγω αναμονής τέλους περιοριστικών μέτρων- η Jaguar έχει προγραμματίσει για τους έξι αγοραστές και τους συνοδούς τους ένα υπέροχο ταξίδι από το Κόβεντρι μέχρι τη Γενεύη, ως υπενθύμιση της διαδρομής της E-type κατά το λανσάρισμά της το 1961.


Jaguar E-type

Photo: jaguar.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει