Σπάνιο «ζώο». Πού να ξανακούσεις από μέσα μία Alfa Romeo TZ2; (video)

Post date:

Author:

Category:

Alfa-Romeo-TZ2

Η αυτοκίνηση οδεύει στη σιγή των ηλεκτρικών. Για αυτό και το σάουντρακ μέσα από το κόκπιτ μίας εξαιρετικά σπάνιας Alfa Romeo Giulia TZ2 γίνεται ακόμα περισσότερο δυσεύρετο

Μόλις 12 κομμάτια κατασκευάστηκαν. Ένα από αυτά, την αγωνιστική, καθαρόαιμη TZ2 είχε την τύχη να οδηγήσει ο Simon Kidston – του οποίου την προσέγγιση στην αυτοκίνηση εκτιμούμε βαθιά στο 4D.

Το in-car της Alfa Romeo Giulia TZ2 (τα αρχικά υποδηλώνουν την καταγωγή της «Tubolare Zagato») τρυπάει αυτιά.

Διαπερνά τα μόλις 620 kg της πανάλαφρης κατασκευής, αυτής της κούκλας απ’ το μακρινό 1965, με τον κινητήρα της Autodelta, μόλις 1.6 lt με απόδοση 170 ίππων, ξηρό κάρτερ και δύο μπουζί στον κύλινδρο, να στροφάρει στις 7,000 rpm.

Η ιταλική εξότικα ήταν ικανή να αγγίξει τα 245 km/h. Μιλάμε για το 1965, έτσι; 

Alfa Romeo-TZ2

Alfa Romeo TZ2

Μία Alfa Romeo TZ2 στο περυσινό Goodwood. Αυτό ήταν το αυτοκίνητο που ανταγωνιζόταν τις Ferrari 250 GTO στα ’60s. Την ονόμαζαν και «baby GTO»

Τα λόγια είναι περιττά. Ας μιλήσει το video. Έστω κι αν το ταχύμετρο -στα δεξιά, μπροστά από τον «συνοδηγό»- είναι χαλασμένο.

ΥΓ Πατήστε εδώ για να δείτε το video.

Photo: Kidston

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει