Αντώνης Κούρος. Ο άνθρωπος πίσω από τα κλασικά «κοσμήματα»

Post date:

Author:

Category:

Τον γνώρισα πριν μερικά χρόνια. Ο Αντώνης Κούρος, η ψυχή, το μυαλό αλλά και τα χέρια πίσω από το Italian Garage, είναι μία μοναδική περίπτωση ανθρώπου στα ελληνικά δεδομένα. Είναι αυτός που μεταμορφώνει παραμορφωμένα από το χρόνο κλασικά αυτοκίνητα σε πλήρως αναπαλαιωμένα «κοσμήματα». Το πιο πρόσφατο project είναι μία Maserati 3500 Spyder. Αυτές είναι οι εικόνες από το «πριν» και «μετά»

Όταν πρωτομπήκα στο Italian Garage, κάπου, σε ένα στενό της Νέας Ιωνίας, το μάτι μου έπεσε σε μια φράση που ήταν γραμμένη στον τοίχο. «Οur garage is our sanctuary». Ή αλλιώς, «το γκαράζ μας είναι το αγιαστήριό μας». Δεν είναι υπερβολή.

italian-garage-antonis-kouros-gr

Ο Αντώνης Κούρος στο χώρο του Italian Garage ιερουργεί. Μετατρέπει κάτι ξεχασμένα απολιθώματα του παρελθόντος που τα λυπάται η ψυχή σου σε απόλυτα ορίτζιναλ αυτοκίνητα που κοσμούν οίκους δημοπρασιών του εξωτερικού.

Ψάχνεται με τις ώρες, βρίσκει τα αρχικά blueprints, μελετά εις βάθος, επιστρατεύει το έμφυτο καλό του γούστο και την αγάπη του για σημαντικά κλασικά αυτοκίνητα, συνεργάζεται με κορυφαίους τεχνίτες, παιδεύεται, ανακαλύπτει χειρονάκτες του εξωτερικού που παράγουν ακόμα γνήσια ανταλλακτικά, περνά ώρες και ξενύχτια.

Ο κόπος δικαιώνεται όταν βλέπεις το τελικό αποτέλεσμα. Τα αυτοκίνητα που περνούν για τελευταία φορά την πόρτα του Italian Garage είναι όπως πέρασαν κάποτε τις πόρτες του εργοστασίου που τα κατασκεύασε.

Ναι, υπάρχει μια προτίμηση για τα ιταλικά γονίδια, μολονότι έχω δει και άλλες «εθνικότητες». Θυμάμαι ακόμη, πάντως, την Alfa Romeo Touring 2000, του ’59, που κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε στα χέρια του. Μπορείτε να τη δείτε και εσείς εδώ.

Το πιο πρόσφατο project είναι η πανέμορφη Maserati 3500 Spyder που βλέπετε στις παρακάτω φωτό. Έτυχε να τη δω σε ένα ενδιάμεσο στάδιο. Δεν με εξέπληξε η θέα της όταν την είδα ολοκληρωμένη. Εκθαμβωτικά τέλεια.

Εξαγώγιμο προϊόν για ένα αυτοκίνητο που εμπερικλείει βαθιά γνώση του αντικειμένου, τελειοθηρική προσέγγιση και μεγάλη αγάπη

italian-garage-antonis-kouros-gr 

italian-garage-antonis-kouros-gr

italian-garage-antonis-kouros-gr 

italian-garage-antonis-kouros-gr

italian-garage-antonis-kouros-gr 

italian-garage-antonis-kouros-gr

italian-garage-antonis-kouros-gr

Η Maserati 3500 Spyder είναι το τελευταίο δημιούργημα του Italian Garage και των ανθρώπων που το στηρίζουν

Με την ευκαιρία, ο Αντώνης Κούρος ετοιμάζεται και μια διεύρυνση των δραστηριοτήτων του. Ναι, έχει να κάνει με τα κλασικά αυτοκίνητα. Στην πιο premium εκδοχή υπηρεσιών που έχει γίνει ποτέ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πραγματικά καμία σχέση με όποιο υποθετικό «ανταγωνισμό»…

Τεσπά, μη γράφω πολλά. Αν τον γνωρίσει κάποιος από κοντά αντιλαμβάνεται το είδος του ανδρός. Σεμνός, ακούραστος, ευδιάθετος, τελειομανής, petrolhead με class quality, άνθρωπος σωστός και ντόμπρος.

Του εύχομαι καλή επιτυχία. Τι να ευχηθώ δηλαδή; Μερικά πράγματα είναι αυτονόητα με το που βλέπεις το έργο και τον άνθρωπο πίσω απ΄αυτό.

Photo: Αρχείο Italian Garage / 4Drivers.gr / Γ. Κούτος 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

DS 3 Crossback. Γενναιότητα σε ελληνική άσφαλτο

To DS 3 Crossback λέει πως «θέλει να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της βιομηχανίας». Δεν το ακούς συχνά αυτό στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη και πολλάκις κοπιαρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Η ελευθερία τού να μην ανήκεις

«Αυτές τις μέρες συμπληρώνονταιι 8 χρόνια 4Drivers. Και αν έπρεπε ένα μόνο κείμενο να χαρακτηρίσει τη φιλοσοφία του, είναι αυτό. Μόνο freedom - που θα ´λεγε και ο Braveheart»

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

«Βαρετό» Golf; Σηκώνει πολλή συζήτηση

Λίγο πριν την εμφάνιση του Golf Mk8, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία ρεαλιστική τάξη

Μικρά αυτοκίνητα υπό απειλή. Ποια είναι;

«Ένα μικρό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φτηνό. Αλλιώς δεν θα πουλήσει. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά στα μίνι αυτοκίνητα. Μερικές φορές και στα υπερμίνι»

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»