Αγγελία που χαζεύουμε: το Peugeot 205 T16 του Ari Vatanen

Post date:

Author:

Category:

Είναι αυτό το πρώτο αυτοκίνητο του Group B που θα σπάσει το φράγμα του €1.000.000;

Ναι, είναι το ίδιο ακριβώς. Το Peugeot 205 T16, ένα από τα μόλις 20 »κομμάτια» που είχαν φτιαχτεί για την εργοστασιακή ομάδα της Peugeot στο περιβόητο Group B.

Χωρίς καμία επέμβαση, κανένα restoration, έτσι ακριβώς όπως έτρεχε στη χρυσή εποχή των αγώνων ράλι, τριάντα και πλέον χρόνια πριν.

Ο Max Girardo, εκπρόσωπος του οίκου RM (και σχετικά προσφάτως έμπορος κλασικών με δικό του »μαγαζί»), παρουσίασε το αυτοκίνητο περίπου ενάμισυ χρόνο πριν. Τότε, είχε δηλώσει on camera πως παρότι η αρχική εκτίμηση ήταν περίπου στα €500.000, το συγκεκριμένο σπάνιο κομμάτι θα μπορούσε να αγγίξει το €1.000.000, σπάζοντας ένα φράγμα αξίας για τα αυτοκίνητα του Group B.

Πριν λίγες μέρες, ωστόσο, στη σελίδα του Festival of Speed στο Facebook, το video που θα δείτε έκανε και πάλι την εμφάνισή του αφήνοντας να εννοηθεί πως το Peugeot 205 T16 είναι ακόμα διαθέσιμο. 

Photo: FoS

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»