Αγγελία που χαζεύουμε: το Peugeot 205 T16 του Ari Vatanen

Post date:

Author:

Category:

Είναι αυτό το πρώτο αυτοκίνητο του Group B που θα σπάσει το φράγμα του €1.000.000;

Ναι, είναι το ίδιο ακριβώς. Το Peugeot 205 T16, ένα από τα μόλις 20 ”κομμάτια” που είχαν φτιαχτεί για την εργοστασιακή ομάδα της Peugeot στο περιβόητο Group B.

Χωρίς καμία επέμβαση, κανένα restoration, έτσι ακριβώς όπως έτρεχε στη χρυσή εποχή των αγώνων ράλι, τριάντα και πλέον χρόνια πριν.

Ο Max Girardo, εκπρόσωπος του οίκου RM (και σχετικά προσφάτως έμπορος κλασικών με δικό του ”μαγαζί”), παρουσίασε το αυτοκίνητο περίπου ενάμισυ χρόνο πριν. Τότε, είχε δηλώσει on camera πως παρότι η αρχική εκτίμηση ήταν περίπου στα €500.000, το συγκεκριμένο σπάνιο κομμάτι θα μπορούσε να αγγίξει το €1.000.000, σπάζοντας ένα φράγμα αξίας για τα αυτοκίνητα του Group B.

Πριν λίγες μέρες, ωστόσο, στη σελίδα του Festival of Speed στο Facebook, το video που θα δείτε έκανε και πάλι την εμφάνισή του αφήνοντας να εννοηθεί πως το Peugeot 205 T16 είναι ακόμα διαθέσιμο. 

Photo: FoS

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει