Εκεί που σκαλίζουν τις Bugatti

Post date:

Author:

Category:

Τρεις γενιές από τεχνίτες που ξέρουν να διατηρούν το μύθο των κλασικών Bugatti. Κάπου στη Γαλλία, το Novo Garage κρατά τη μυστική τέχνη σαν θησαυρό.

 

- Διαφήμιση-

 

 

Εργαλεία στους τοίχους, μυρωδιά από γράσο και λερωμένες φόρμες εργασίας. Είναι σαν να πηγαίνεις ταξίδι πίσω στο χρόνο, εκεί που ο παππούς, Henri Novo, έφτιαξε για πρώτη φορά το δικό του γκαράζ.

Σήμερα, στο Novo Garage διατηρούν το ίδιο ”χρώμα” και την ίδια  επιμονή για χειροποίητο craftmanship οι εικονιζόμενοι γιος, ο Jean, και ο εγγονός, ο Frederic. 

Είχε προηγηθεί η θητεία του Henri στο Teillac Garage, το μαγαζί στο Παρίσι που έκανε service στις Bugatti εκείνα τα χρόνια. Ήταν τόσο καλός που ξεκινώντας, αρχικά δοκιμαστικά, κατέληξε να κάτσει εκεί για δέκα χρόνια αναλαμβάνοντας, τελικά, να πηγαίνει στα Grand Prix της εποχής για να υποστηρίζει τεχνικά τους πελάτες που έτρεχαν σε αγώνες.

Μετά τον πόλεμο δεν υπήρχαν και πολλές Bugatti και το Novo Garage ήταν αυτό που ουσιαστικά κατάφερε να διασώσει πολλές από αυτές είτε αγοράζοντας παλιά κομμάτια που κανείς δεν ήθελε είτε συντηρώντας αυτά που κάποιοι ιδιοκτήτες επέμεναν να θέλουν. 

Σήμερα, το Novo Garage θεωρείται ο πιο σημαντικός, στα όρια του ευλαβικού, χώρος που κατέχει αυτή, την από γενιά σε γενιά, γνώση διατήρησης των κλασικών Bugatti. Ούτως ή άλλως, τα ανταλλακτικά είναι ελάχιστα και συχνά πρέπει να επιστρατευτούν τεχνικές απ’ το παρελθόν. 

Προφανώς και έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα αυτοκίνητα αυτά. Όπως λένε, υπάρχουν ποιοτικά στοιχεία και μειονεκτήματα αλλά ευτυχώς τα πρώτα είναι περισσότερα απ’ τα πρώτα και είναι ο συνδυασμός και των δύο που δημιουργεί ένα αρμονικό αυτοκίνητο με ξεχωριστή προσωπικότητα.

Το Petrolicious ήταν εκεί και γύρισε ένα, ως συνήθως, όμορφο video.

Photo: Remi Dargegen

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει