Συμβαίνει τώρα: η γάτα στον αχυρώνα

Post date:

Author:

Category:

Μια Jaguar E-Τype του ’64 ήταν για 41 ολόκληρα χρόνια σε μια αποθήκη στο Cheshire της Αγγλίας. Τη βρήκαν πριν λίγες μέρες οι συγγενείς του ιδιοκτήτη της 

Οι Ε-Τype Series I που κατασκευάστηκαν από το 1961 ως το 1964 θεωρούνται οι πιο περιζήτητες. Ιδιαίτερα από τους βρετανούς συλλέκτες. Καθώς τα περισσότερα αντίτυπα, περίπου το 85% της παραγωγής, είχαν εξαχθεί από το εργοστάσιο σε αριστεροτίμονες αγορές, η συγκεκριμένη είναι μια από τις μόλις 1.798 δεξιοτίμονες που παρήχθησαν ποτέ.

 Ο τελευταίος της ιδιοκτήτης (ένας εκ των τριών συνολικά) την είχε αγοράσει ως δώρο στη σύζυγό του. Οδηγήθηκε για λίγο (μόλις 52.738 μίλια όπως φαίνεται στη σχετική φωτό) και μετά μπήκε στην αποθήκη που βλέπετε. Και έμεινε εκεί. Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

Ο οίκος H&H Classics που ανέλαβε τη δημοπρασία της σε λίγες ημέρες, εκτιμά πως μπορεί να ”πιάσει” από €40.000 έως €52.000 στην κατάσταση που τη βλέπετε. Αν ακολουθούσε μια τελειοθηρική αναπαλαίωση θα μπορούσε να διεκδικήσει, τονίζει, ακόμα και περισσότερα από €190.000.

Κόκκινη με γκρι δέρματα, με το πρωτότυπο ”βιβλιαράκι”, το επίσης πρωτότυπο service book με σημειωμένες διελεύσεις και πέντε πιστοποιήσεις Μ.Ο.Τ. (το αντίστοιχο δικό μας ΚΤΕΟ) είναι έτοιμη να ζήσει ξανά στο φως.

Αυτό είναι το video που τραβήχτηκε κατά την ώρα της αποκάλυψης.

Respect σε ένα κομμάτι της άλλοτε κραταιάς βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Photo: H&H

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει