Η πρώτη McLaren οδηγήθηκε από τον Elvis Presley. Ναι, κι όμως (video)

Post date:

Author:

Category:

Ο Presley ήταν αυτός που οδήγησε την πρώτη McLaren. Δεν είναι αυτοκινητικό gossip. Έτσι γράφει η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας. Let’s rock

Ήταν σε σκηνές της ταινίας ”Spinout” του ’66 όταν ο βασιλιάς του Rock ‘n’ Roll οδήγησε την Elva M1A group 7, όπως ήταν ο κωδικός της χρυσαφί McLaren.  Αυτό ήταν το trailer της ταινίας.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο συμμετείχε σε αγώνες τόσο στη Βρετανία όσο και στις Η.Π.Α. με τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 και πρόωρα χαμένο Graham Hill, πατέρα του επίσης μετέπειτα πρωταθλητή, Damon Hill.

Σε κάποια στιγμή του φιλμ, ο Elvis λέει πως ”αυτό το αυτοκίνητο είναι το κάτι άλλο” για να εισπράξει την ατάκα ”με φαντασία φτιάχτηκε και θέλει φαντασία για να το οδηγήσεις”. Μάλλον, ήταν σωστή.

Δείτε τη McLaren, έστω και με έναν κινητήρα Chevrolet ”small block” V8 (σε σχέση με τον Οldsmobile V8 που φορούσε αρχικά το αυτοκίνητο), σε μια εμφάνισή της πριν λίγα χρόνια.

Photo: YouTube 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει