Άσχημη; Ιδιαίτερη; Η μία και μοναδική Ferrari Daytona Shooting Brake

Post date:

Author:

Category:

Ferrari Daytona Shooting Brake_4drivers.gr

Αυτή είναι η μία και μόνη Ferrari 365/4 Daytona Shooting Brake που κατασκευάστηκε ποτέ. Σπάνια, ιδιόμορφη, ίσως και άσχημη. Αλλά μερικές φορές αυτό ακριβώς είναι που κάνει κάτι τόσο μοναδικό

Ήταν στα τέλη των ’60s όταν η Ferrari παρουσίασε τη Daytona, ένα αυτοκίνητο που άλλαξε τη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας και παραμένει ακόμα και σήμερα ένα σύμβολο σπορ κομψότητας.

- Διαφήμιση-

Όμως, το 1972, ένας πελάτης, ο κατασκευαστής και μεσίτης ακινήτων Βob Gittleman, ζήτησε κάτι διαφορετικό: να έχει μια Daytona αλλά με την πρακτικότητα μιας μεγάλης 3ης πόρτας, κάτι σαν coupe-htachback μιας άλλης εποχής.

Ή αλλιώς, μια Shooting Brake – όνομα το οποίο απορροφήθηκε στα αυτοκινητικά λεξικά αναφερόμενο στα αυτοκίνητα (ή και κάρα, παλαιότερα) που χρησιμοποιούσαν στο κυνήγι.

Κάπως έτσι, η Ferrari Daytona Shooting Brake είδε το φως μιας πολύ ιδιαίτερης, στα όρια της μονομανίας κατασκευής, για την οποία ο οίκος Chinetti-Garthwaite Motors στο Paoli της Πενσυλβάνια, χρειάστηκε περίπου δύο χρόνια για να δώσει σάρκα και οστά.

 

 

 

Πέρα από τη γενικότερη ιδιόμορφη σχεδίαση, την προσοχή κεντρίζουν και τα πλαϊνά, ανοιγόμενα πίσω παράθυρα παρέχοντας πρόσβαση στο μεγάλο χώρο αποσκευών

Ταυτόχρονα, κάτω από το καπό συνέχιζε να υπάρχει ο ηγεμονικός V12 κινητήρας των 4.4 λίτρων και 352 ίππων. 

Για την ιστορία, η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας στην οποία, πριν δυο χρόνια, εκτέθηκε η Ferrari Daytona Shooting Brake ήταν κάποια $750.000.

Photo: Amy Shore Photography

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει