Υπήρξε ποτέ Ferrari Dino Monza 3.6 Evo; Όχι. Αλλά υπάρχει τώρα

Post date:

Author:

Category:

Ένα και μοναδικό «κομμάτι». Μια Ferrari Dino. Με μοτέρ από Ferrari F40. Αλλά χωρίς τα τούρμπο. Και με τονισμένους θόλους. Ακούγεται σαν μετατροπή. Και, σωστά καταλάβατε, αυτό είναι ακριβώς. Έλα, όμως, που έχει φτιαχτεί σαν να να βγήκε έτσι απ΄το Μαρανέλο

Γιατί αυτό ακριβώς είχε υπόψιν του ένας συλλέκτης, o David Lee, του οποίου τα αυτοκίνητα εκτιμάται πως αξίζουν κάποια 35 εκατομμύρια δολάρια. Εν προκειμένω, πάντως, έχοντας ήδη μερικές Ferrari Dino στο γκαράζ του, ήθελε αυτή τη φορά μια παραλλαγή. 

Πήρε, λοιπόν, τη Dino 246 GTS του 1972 που βλέπετε, έβγαλε το «μικρό» μοτέρ και στρίμωξε το V8 της μυθικής Ferrari F40. Αλλά χωρίς τους υπετροφοδότες για να κρατήσει τον «ατμοσφαιρικό» χαρακτήρα της baby-Dino, του αυτοκινήτου που, ως γνωστον, πήρε το όνομά του προς τιμήν του πρόωρα χαμένου γιου του Enzo Ferrari.

Από ‘κει και πέρα, προστέθηκαν και άλλα στοιχεία, όπως οι τροχοί 17 ιντσών (η Dino «φορούσε» μόλις 14 ίντσες), μεγαλύτερα φρένα της Brembo, τo 5άρι κιβώτιο με dog-leg από τη Ferrari 328 και άλλα καλούδια.

M’ αυτά και μ΄αυτά, η Dino απέκτησε ένα νέο βαφτιστικό, «Ferrari Dino Monza 3.6 Evo», τη δύναμη που ποτέ δεν είχε, και, σύμφωνα με την υπέροχη παραγωγή του Petrolicious, δεν προσβάλλει το πνεύμα της αρχικής ιδέας.

Υπέροχη απ΄όπου κι αν την κοιτάξεις, ιταλικό πνεύμα που ήταν μακράν «μπροστά» και σύγχρονο επιμέρους engineering για επιπλέον αξιοπιστία. Θα τα δείτε όλα αυτά καλύτερα στο video που ακολουθεί.

Photo: Petrolicious

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει