Οδηγώντας το Fiat 131 Abarth του Markku Alen, σήμερα

Post date:

Author:

Category:

Αυτό το Fiat 131 Abarth κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ραλί, το 1978, στα χέρια του Φινλανδού. Σήμερα κυκλοφορεί στους δρόμους της Florida

Σαράντα χρόνια πριν, στο μακρινό 1977, αυτό το αυτοκίνητο ήταν που χάρισε στη Fiat τον επίζηλο τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Και ήταν τόσο καλό που επανέλαβε τον άθλο άλλες δυο χρονιές, το 1978 και 1980. Η Fiat φρόντισε να υπενθυμίσει το κατόρθωμα βάζοντας το αντίστοιχο αυτοκόλλητο στο παρμπρίζ κάθε »ταπεινού» Fiat 131. 

Ήταν αυτό το αυτοκίνητο του οποίου τον κινητήρα σχεδίασε ο Aurelio Lampredi και με τα χρώματα της Alitalia 131 βρισκόταν στο εξώφυλλο του αμερικανικού Road & Track. Ο Lampredi ήταν, στο κάτω-κάτω, ένας πρώην μηχανικός της Ferrari και ο Abarth ήξερε πώς να δημιουργεί ένα νικηφόρο σασί.

road & track fiat 131

To Fiat 131 Αbarth του Markku Alen ίπταται στο εξώφυλλο του καλύτερου αμερικανικού περιοδικού. Η Fiat κάποτε

 Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι να μπαίνεις σε ένα ολικά »φρέσκο», με μηδενικά χιλιόμετρα στον κινητήρα και με τα οπίσθια του Markku Alen να ‘χουν καθίσει στο μπάκετ, τότε στη συλλογή του John J. Campion υπάρχει η απάντηση.

Κιβώτιο dogleg, εξαιρετικά κοντό κιβώτιο και ένα άμεσο τιμόνι που παραπέμπει σε Formula 1 είναι μέρος του βιογραφικού του. Ναι, αυτό είναι το video με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να περνά τις λιακάδες του στη Florida. 

Photo: Road & Track

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»