Οδηγώντας το Fiat 131 Abarth του Markku Alen, σήμερα

Post date:

Author:

Category:

Αυτό το Fiat 131 Abarth κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ραλί, το 1978, στα χέρια του Φινλανδού. Σήμερα κυκλοφορεί στους δρόμους της Florida

Σαράντα χρόνια πριν, στο μακρινό 1977, αυτό το αυτοκίνητο ήταν που χάρισε στη Fiat τον επίζηλο τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Και ήταν τόσο καλό που επανέλαβε τον άθλο άλλες δυο χρονιές, το 1978 και 1980. Η Fiat φρόντισε να υπενθυμίσει το κατόρθωμα βάζοντας το αντίστοιχο αυτοκόλλητο στο παρμπρίζ κάθε ”ταπεινού” Fiat 131. 

Ήταν αυτό το αυτοκίνητο του οποίου τον κινητήρα σχεδίασε ο Aurelio Lampredi και με τα χρώματα της Alitalia 131 βρισκόταν στο εξώφυλλο του αμερικανικού Road & Track. Ο Lampredi ήταν, στο κάτω-κάτω, ένας πρώην μηχανικός της Ferrari και ο Abarth ήξερε πώς να δημιουργεί ένα νικηφόρο σασί.

- Διαφήμιση-

road & track fiat 131

To Fiat 131 Αbarth του Markku Alen ίπταται στο εξώφυλλο του καλύτερου αμερικανικού περιοδικού. Η Fiat κάποτε

 Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι να μπαίνεις σε ένα ολικά ”φρέσκο”, με μηδενικά χιλιόμετρα στον κινητήρα και με τα οπίσθια του Markku Alen να ‘χουν καθίσει στο μπάκετ, τότε στη συλλογή του John J. Campion υπάρχει η απάντηση.

Κιβώτιο dogleg, εξαιρετικά κοντό κιβώτιο και ένα άμεσο τιμόνι που παραπέμπει σε Formula 1 είναι μέρος του βιογραφικού του. Ναι, αυτό είναι το video με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να περνά τις λιακάδες του στη Florida. 

Photo: Road & Track

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει