Με περισσότερες από 125 αιτήσεις και, τελικά, 100 συμμετοχές, το τριήμερο από Παρασκευή 11 έως Κυριακή 13 Απριλίου 2025 οι κοσμοπολίτικες Σπέτσες θα «κατακλυσθούν» από κλασική τετράτροχη ομορφιά ενόψει του Εαρινού Ραλλύ της ΦΙΛΠΑ

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί για τους φίλους του κλασικού αυτοκινήτου μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες εκδηλώσεις της ΦΙΛΠΑ
Μετά το όριο που έθεσε η οργάνωση λόγω των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών που ισχύουν τόσο στο λιμάνι της Κόστα όσο και στις Σπέτσες, η φετινή εκδήλωση περιλαμβάνει 100 επιλεγμένα πληρώματα, γεγονός ωστόσο που αναμφίβολα επισφραγίζει εκ των προτέρων την απόλυτη επιτυχία του Εαρινού Ραλλύ
Κατηγορία Classic Regularity
Λαμβάνουν μέρος συνολικά 60 αυτοκίνητα και χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες: κόκκινοι (37 αυτοκίνητα) και πράσινοι (23 αυτοκίνητα με έτος κατασκευής ως το 1970), και χαμηλώτερη μ.ω.τ., ενώ και για τις δύο αυτές κατηγορίες θα χρησιμοποιηθεί δορυφορική χρονομέτρηση από την ANUBE Sport.
Κατηγορία Τοuring
Τα πληρώματα θα εκκινήσουν ελεύθερα και θα απολαύσουν τις διαδρομές του αγώνα δίχως το άγχος του ανταγωνισμού καθώς δεν υφίσταται τήρηση μ.ω.τ. και χρονομέτρηση, συγκαταλέγονται 40 αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων, ένα Ford Model T του 1917, ένα Hupmobile R του 1920 και ένα Fiat 508 Balilla Coupe του 1932!

Η εκκίνηση του 1ου σκέλους του αγώνα για την κατηγορία Classic Regularity θα δοθεί από τα Ίσθμια το πρωί της Παρασκευής 11/04 στις 09:45 και από εκεί τα πληρώματα θα καλύψουν μία διαδρομή 167,46 χιλιομέτρων που διέρχεται από, Ντράσσα, Άγιο Ιωάννη, Αγγελόκαστρο, Δήμαινα, Κολιάκι, Τραχεία, Καρατζά, Γαλατά, Θερμησία και θα τερματίσουν στο Πόρτο Χέλι.
Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς Κόστα απ’ όπου θα επιβιβασθούν σε φέρυ μποτ για να περάσουν απέναντι στις Σπέτσες και να καταλήξουν μπροστά από το ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel.
Το 2ο σκέλος του Εαρινού Ραλλύ ΦΙΛΠΑ
Το 2ο σκέλος έχει μήκος 11,16 χιλιόμετρα για όλες τις κατηγορίες, εκκινεί το πρωί του Σαββάτου 12/4 στις 11.00 από το Poseidonion Grand Hotel και τερματίζει στην παραλία της Αγίας Παρασκευής.
Εκεί οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μουσικό πικ-νικ κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα και να χαλαρώσουν έως τη βραδινή απονομή των επάθλων στους νικητές των γενικών κατατάξεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 στο ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel και θα συνοδευτεί από δείπνο και εορταστικό πάρτυ.
To Eαρινό Ραλλύ ΦΙΛΠΑ 2025 διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Σπετσών και χορηγούς, τον Εμπορικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Σπετσών, τις εταιρείες INSTACAR, InterMed, Interamerican, Voyager rent a car, Erika Ties & Scarves, κρασιά Giscours Margaux, Σταθάτος Γραφικές Τέχνες και το ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel.
Ιnfo / Photo: philpa.gr / Creative 4Drivers
Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.