Αγγελία που χαζεύουμε: πωλείται MX-5 με μόλις 791 km

Post date:

Author:

Category:

Σχεδόν καινούργιο. Μπορεί και χωρίς το «σχεδόν». Γιατί με μόλις 791 χιλιόμετρα στο οδόμετρο (ή 492 μίλια), αυτό το Mazda MX-5 μάλλον είναι το απόλυτο μεταχειρισμένo NA αυτή τη στιγμή στον πλανήτη

Την αγγελία την εντοπίσαμε στο γνωστό ιστότοπο bringatrailer.com, ο οποίος, όπως έχουμε ξαναγράψει, έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο διαδεδομένες ψηφιακές πλατφόρμες πώλησης ή δημοπρασίας κλασικών και vintage αυτοκινήτων.

- Διαφήμιση-

Το συγκεκριμένο Mazda MX-5, σε χρώμα Guards Red, είναι σε άθικτη κατάσταση, πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς τα είκοσι εννιά ολόκληρα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την αγορά του, κάποτε στο Σινσινάτι των Η.Π.Α.

brand-new-mazda-miata-4drivers.gr 

brand-new-mazda-miata-4drivers.gr

brand-new-mazda-miata-4drivers.gr

brand-new-mazda-miata-4drivers.gr 

brand-new-mazda-miata-4drivers.gr

Προφανώς απαιτείται μεγάλη αυτοσυγκράτηση για να έχεις ένα MX-5 στο γκαράζ επί σχεδόν τρεις δεκαετίες και να έχεις «γράψει» μόλις 492 μίλια, αλλά οι αρχικοί ιδιοκτήτες του το είχαν δει, όπως αναφέρει ο σημερινός πωλητής του στο Οχάϊο, αποκλειστικά ως επένδυση

Η τιμή του; Κάποια $24.999, σχεδόν €22.000, που ίσως ακούγονται πολλά για ένα Mazda MX-5 πρώτης γενιάς αλλά και ίσως να μην είναι δεδομένης της σπανιότητας μιας τέτοιας περίπτωσης.

Γιατί είναι αλήθεια πως υπάρχουν κάποια MX-5 με λιγότερα από 10.000 – 20.000 km στο οδόμετρο στην αγορά των πρώτης γενιάς Miata, αλλά με μόλις 791 km; Δύσκολο…

Πιθανότατα και ο επόμενος ιδιοκτήτης θα το δει, λοιπόν, σαν ένα επενδυτικό «κομμάτι» για το μέλλον και λιγότερο σαν το fun to drive αυτοκίνητο που ήταν απ΄τα γεννοφάσκια του. 

Photo: mbpmotorcars.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει