Ρεκόρ: η Mercedes με τα 3.4 εκατομμύρια χιλιόμετρα

Post date:

Author:

Category:

Η συγκεκριμένη Mercedes-Benz έχει κάνει την απόσταση μεταξύ γης και σελήνης κάμποσες φορές. Αυτή είναι η ιστορία της

O Magnus Sæle, ένας 84χρονος Νορβηγός, αγόρασε το 1991 τη λευκή Mercedes E-Class W124 που βλέπετε.

mercedes-benz-3.4-kilometers

Όπως λέει, μέχρι το πρώτο εκατομμυριοστό χιλιόμετρο δεν χρειάστηκε να αλλάξει τίποτα στο αυτοκίνητο παρά μόνο φίλτρα, λάδια και τα τυπικά σέρβις.

Η κατάσταση δεν άλλαξε και πολύ μέχρι να μηδενίσει ο χιλιομετρητής για τον επόμενο σταθμό, στην ένδειξη που λέγεται «δύο εκατομμύρια χιλιόμετρα».

Ακόμα και όταν εντοπίστηκε πριν πέντε περίπου χρόνια, η πετρελαιοκίνητη W124, ένα αυτοκίνητο που ανήκε στη γενιά εκείνη των Mercedes που μπορούσαν να επιβιώσουν από Παγκόσμιο Πόλεμο, αρκετά πριν την επέλαση περίπλοκων ηλεκτρονικών, δουλεύε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Έμενε μόνο ο πανδαμάτωρ χρόνος που είχε αφήσει τα σημάδια του στο κουρασμένο αμάξωμα και το εσωτερικό της.

mercedes-benz-3.4-kilometers

mercedes-benz-3.4-kilometers

mercedes-benz-3.4-kilometers

mercedes-benz-3.4-kilometers

Πετρέλαιο, αυτόματο, απ΄τα ’90s. Η Mercedes που έγραψε ιστορία αλλά και κάποια 3.4 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Λευκό «σκυλί» του πολέμου. Κάπου στη Νορβηγία 

Ο Sæle έλεγε πως δεν θα αποχωριζόταν τον μεταλλικό του φίλο και θα πορευόταν μαζί του μέχρι το τέλος της ζωής του. Άλλωστε, παρέα είχαν διανύσει πολλές φορές την απόσταση που χωρίζει τη γη από τη σελήνη. Για την ιστορία, είναι «μόλις» 384.400 χιλιόμετρα.

Photo: Mercedes-Benz  Classic

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»

Τρέχοντας με Radical. Η έξυπνη κίνηση της χαρντκορίλας

Η Radical θέλησε να μπει ως ένας άλλος ριζοσπάστης στο «χώρο» του εστιασμένου, πισταδόρικου motorsport