Montreal vs 911 σε γαλλικό φόντο (video)

Post date:

Author:

Category:

Δεν βλέπεις συχνά μια Porsche σε φάση car chase με μια Montreal, πασπαλισμένες με ρομάντζο και σεβεντίλα. Αυτή ήταν όμως η σκηνή από το »Marseille Contract» που αξίζει να δεις

Πόσα όμορφα πράγματα μπορείς να βρεις ψάχνοντας τις ταινίες του παρελθόντος.

Όχι μόνο σ’ αυτές που είχαν ως βασικό θέμα το αυτοκίνητο αλλά και σε αυτές που δεν περιμένεις να δεις ανάλογη δράση.

Για εμάς που προλάβαμε τα ’70s έχει μια παραπάνω συναισθηματική αξία. Πόσο μάλλον όταν τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα ανήκουν σε δύο από τις δημοφιλέστερες μάρκες στον κόσμο όπως η Alfa Romeo και η Porsche. Χρόνια κράτησε η «μάχη» μεταξύ τους σε στις πίστες αλλά και μεταξύ των »οπαδών» των δύο στρατοπέδων. Όπου και αν ανήκετε σίγουρα θα σας αρέσει!

Σκηνές χωρίς καταιγισμό από εφέ. Τα χρόνια της αθωότητας αποτυπώνονταν και στο κυνηγητό. Το φιλμ είχε τίτλο  «The Marseille Contract» και προβλήθηκε το ’74 με τους αστέρες της εποχής, Michael Caine, Anthony Quinn και James Mason.

Εκτυλίσσεται στη Γαλλία όπου ο Αμερικάνος πράκτορας Steve Ventura (A.Quinn) έχει βάλει στο στόχαστρο τον βαρόνο των ναρκωτικών Jacques Brizard (J.Mason). Για να τον βγάλει από την μέση προσλαμβάνει τον επαγγελματία δολοφόνο John Deray (M.Caine) με σκοπό την εξόντωσή του.

Θα βρεθεί, ωστόσο, προ εκπλήξεως, απ’ αυτές που βγαίνουν μέσα απ’ τη ζωή καθώς αποδεικνύεται παλιός του φίλος. 

Εμείς σας έχουμε τις σκηνές από τη «μάχη» ικανοτήτων μεταξύ της Rita (Alexandra Stewart) με την Porsche Targa 911S και του John με την Alfa Romeo Montreal.

Σε γαλλικό έδαφος βέβαια δεν θα μπορούσε να μην εμπλακεί και μια DS, έτσι για την τιμή των όπλων, βρε αδελφέ. Υπάρχει επίσης σκηνή με το Citroën Méhari, τον πρόγονο δηλαδή του δικού μας Ελληνικού Pony-Citroën της NAMCO.

Photo: YouTube

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»